null Elindult a „webTER”!

Elindult a „webTER”!

Elindult a „webTER”!
2016. június 29, szerda

Tisztelt Szarvasmarhatartó, Tisztelt Kapcsolattartó Kolléga, Tisztelt Inszeminátorok!
Ezúton tájékoztatom, hogy a közelmúltban befejeződött az ENAR egy újabb fejlesztése, aminek a keretében számos, a működtetést gyorsító, azt biztonságosabbá tevő illetve az állattartás területén tevékenykedő magánszemélyek és gazdasági szervezet munkáját, jogszabályi kötelezettségüknek, illetve támogatásoknak való megfelelést lehetővé tevő rendszer került kidolgozásra.

2016. június 20-tól lehetőség nyílt arra, hogy a megszokott virtuális felületen, a „webENAR” részeként, a „webTER”-en keresztül a szarvasmarha szaporítások jelentését is az állattartók, az önálló tenyészetek ENAR felelősei, a kapcsolattartó állatorvosok és az inszeminátorok, embrióátültetők megtegyék. Az adatközlés a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján, a www.nebih.gov.hu oldal „E-ügyintézés/Ügyfélkapu bejelentkezés” menüponton keresztül lehetséges. A regisztrációval és bejelentkezéssel kapcsolatos információkat, eljárásrendet szintén a NÉBIH honlapról tölthetik le. Az ügymenet részletes leírása a szerepkörös útmutatókban is módosításra került, amelyek a megújult tartalommal a https://portal.nebih.gov.hu/enar oldal „szarvasmarha” menüpontja alól tölthetők le.

Az alábbi bizonylatok intézhetők a webTER-en keresztül:

Jelentős változás történt a papír alapon történő adatközlés rendjében is. A korábban az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.-től (ÁT Kft.) igényelhető, szigorú számadású bizonylatokat letölthetővé tettük szintén a https://portal.nebih.gov.hu/enar oldalon. Ezek a bizonylatok az alábbiak:

  • 2201 Termékenyítési napló;
  • 2204 Háremszerű és szabadpároztatás bejelentőlap;
  • 2210 Háremszerű és szabadpároztatás módosító lap.

A fejlesztés egyik legfontosabb mérföldköve az, hogy a 2202 Termékenyítési jegyet már nem csak az inszeminátorok, hanem a tartók, illetve meghatalmazottjaik is be tudják weben rögzíteni.

Amennyiben kérdés merül fel, akkor látogassanak el a https://portal.nebih.gov.hu/enar oldalra, ahol megtalálják szerepkörös útmutatóinkat vagy hívják ENAR ügyfélszolgálatunkat hétköznapokon reggel 8 és délután 16 óra között a 06-1-34-63-488 telefonszámon.


Friss hírek

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése
2021. szeptember 24, péntek

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes zöldségpalánta előállító és forgalmazó üzemek évente bejelentik a tevékenységüket a Nébih-nek, és megküldik a tárgyévet megelőző év adatait tartalmazó Zöldségpalánta leltárt.

Tovább >

Enyhült a szabályozás a nitrátérzékeny területen gazdálkodók esetében
2021. szeptember 24, péntek

Enyhült a szabályozás a nitrátérzékeny területen gazdálkodók esetében

A nitrátrendelet* módosításának köszönhetően egy hónappal rövidült a trágyázási tilalmi időszak. A kedvezőbb szabályozás elősegíti a nitrátérzékeny területen gazdálkodók termésmennyiségének és -minőségének javítását, ezáltal pozitívan befolyásolja a versenyképességüket, valamint a hazai növénytermesztés eredményességét.

Tovább >