null Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya

Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya

Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya
2015. június 12, péntek

Június 13-14-én erdőtűz-megelőzési kalandpályával vár kicsiket és nagyokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága a Hajógyári-szigeten berendezett Gyerek Szigeten. A játékos oktatóprogram az ingyenes rendezvény első hétvégéjén már bizonyított: 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.

Az erdőtüzek 99%-át mi emberek okozzuk gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan, így az erdészeti hatóság munkatársai a legkisebbek hasznos és játékos informálásával szeretnék még hatékonyabbá tenni az erdőtűz-megelőzési programot.

A Gyerek Sziget programsorozat júniusi első és második hétvégéjén minden korosztályú gyermek próbára teheti memóriáját, gyakorlati és fizikai állóképességét, valamint kreativitását a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága LIFE+ uniós pályázatának köszönhetően létrejött FIRELIFE Erdőtűz-megelőzési kalandpálya állomásain. A bátrabbak még névre szóló erdőőr oklevelet is kapnak az egyéb ajándékok mellett.

Az első hétvége tapasztalatai alapján elmondható, hogy a látogatók a szórakoztató feladatokon keresztül sok hasznos információval is gazdagodtak. A június 6-7-i hétvégén csaknem 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.

Aki az elmúlt hétvégén lemaradt a programokról, június 13-14-én még bepótolhatja a Gyerek Sziget Erdőtüzes kalandpályáján. Azokat a gyerekeket, akik szeretnének kis erdőőrré válni, esetleg megtanulni, hogyan lehet a kirándulásokon tüzet rakni, szeretettel várják a hatóság szakemberei mindkét nap délelőtt 10-től délután 18 óráig a NÉBIH sátornál a Hajógyári-szigeten!

Információk és térkép a helyszínről:
http://erdotuz.hu/erdotuzes-kalandpalya-a-gyerek-szigeten/

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Erdészeti Igazgatóság

 

Kapcsolódó anyagok:
                    közlemény letölthető formában 
                    képek tömörítve

 Friss hírek

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését
2022. december 1, csütörtök

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését

A hatályos jogszabályban* foglaltak szerint – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is azok a szarvasmarhatartók jogosultak az anyatehéntartás-támogatás igénybevételére, akik határidőn belül eleget tesznek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ehhez nyújt segítséget a Nébih fejlesztése, amely 2022. december 1-jétől előremenően is lehetővé teszi az év végéig esedékes online és papíralapú adatszolgáltatást.

Tovább >

Levesbetét száraztészták versenye a kiváló minősítésért
2022. december 1, csütörtök

Levesbetét száraztészták versenye a kiváló minősítésért

Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

Tovább >