null E-hírlevelet indít a Nébih

E-hírlevelet indít a Nébih

2022. május 13, péntek

Kiemelt híreinek széleskörű terjesztése érdekében elektronikus hírlevelet indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kéthetente jelentkező információs kivonat célja, hogy a hivatal legfrissebb hírei azokhoz is eljussanak, akik nem böngészik naponta a Nébih honlapját. A hírlevél kiküldése 2022. május 26-án indul, rendszeres kézbesítése egyszeri regisztrációhoz kötött. A feliratkozásra szolgáló űrlap már elérhető a Nébih portál főoldalán.

Rövidesen újfajta információs szolgáltatással bővíti kommunikációs csatornáinak körét a hazai élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. A Nébih kéthetente jelentkező e-hírlevele elsősorban azoknak a magánszemélyeknek, valamint az élelmiszerláncba tartozó termelőknek, vállalkozóknak a rendszeres tájékoztatását célozza, akik kevésbé ismerik, látogatják a hivatali portált.

A hírlevél egy-egy kéthetes időszak kiemelt híreit, aktuális eseményeit szedi csokorba. Tájékoztatást ad többek közt a friss termékvisszahívásokról, valamint felhívja az érintettek figyelmét a Nébih profiljába tartozó intézkedések, adatszolgáltatások határidejére. Betekintést nyújt a hivatal futó és újonnan induló kampányaiba is, és sok más érdekességgel szolgál minden második csütörtökön.

Mindezekről azok értesülhetnek, akik elektronikus levélcímükkel regisztrálnak a rendszeres hírszolgáltatásra a https://portal.nebih.gov.hu/hirlevel linken elérhető űrlap segítségével.  


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >