null E-hírlevelet indít a Nébih

E-hírlevelet indít a Nébih

2022. május 13, péntek

Kiemelt híreinek széleskörű terjesztése érdekében elektronikus hírlevelet indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kéthetente jelentkező információs kivonat célja, hogy a hivatal legfrissebb hírei azokhoz is eljussanak, akik nem böngészik naponta a Nébih honlapját. A hírlevél kiküldése 2022. május 26-án indul, rendszeres kézbesítése egyszeri regisztrációhoz kötött. A feliratkozásra szolgáló űrlap már elérhető a Nébih portál főoldalán.

Rövidesen újfajta információs szolgáltatással bővíti kommunikációs csatornáinak körét a hazai élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. A Nébih kéthetente jelentkező e-hírlevele elsősorban azoknak a magánszemélyeknek, valamint az élelmiszerláncba tartozó termelőknek, vállalkozóknak a rendszeres tájékoztatását célozza, akik kevésbé ismerik, látogatják a hivatali portált.

A hírlevél egy-egy kéthetes időszak kiemelt híreit, aktuális eseményeit szedi csokorba. Tájékoztatást ad többek közt a friss termékvisszahívásokról, valamint felhívja az érintettek figyelmét a Nébih profiljába tartozó intézkedések, adatszolgáltatások határidejére. Betekintést nyújt a hivatal futó és újonnan induló kampányaiba is, és sok más érdekességgel szolgál minden második csütörtökön.

Mindezekről azok értesülhetnek, akik elektronikus levélcímükkel regisztrálnak a rendszeres hírszolgáltatásra a https://portal.nebih.gov.hu/hirlevel linken elérhető űrlap segítségével.  


Friss hírek

2024. február 26, hétfő

Március 1-jétől változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

2024. március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek. A kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >