null Dijoni mustárt hívtak vissza

Dijoni mustárt hívtak vissza

Dijoni mustárt hívtak vissza
2016. augusztus 27, szombat

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett bejelentés szerint Magyarországon is forgalomba került egy francia előállítású dijoni mustár, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot,  tartalmaz. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, amely a szükséges intézkedéseket végrehajtotta.

Az élelmiszer jelölési hibájára a francia előállító vizsgálatait követően derült fény. A NÉBIH felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, annak érdekében, hogy a kifogásolt termékek azonnal lekerüljenek az üzletek polcairól. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az érintett tételek már nincsenek forgalomban.

A termék pontos adatai

  • Megnevezése: Moutarde de Dijon BIO (200 g)
  • Tételazonosító(k): 096 vagy 097
  • Minőségmegőrzési idő: 2018.04.30.

A NÉBIH tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék az arra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfit érzékenységben szenvedők részére kerülendő. Kérjük a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből az ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.