Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megújítja a tudományos testületeinek és Tudományos Bizottságának tagságát
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2024-ben újítja meg a tudományos testületeinek (paneljeinek) és a Tudományos Bizottságának tagságát. Az erre vonatkozó tájékoztató a közelmúltban jelent meg az EFSA honlapján.
Ez a felhívás azoknak a tudósoknak szól, akik szeretnének a Tudományos Bizottság (SC) vagy az EFSA tíz (10) egyik tudományos testületének tagjává válni az alábbi területek valamelyikén:
állategészségügy és állatjóllét (AHAW), biológiai veszélyek (BIOHAZ), az élelmiszerláncban jelen levő szennyező anyagok (CONTAM), állati takarmányokban felhasznált adalékanyagok, termékek és anyagok (FEEDAP), géntechnológiával módosított szervezetek (GMO), táplálkozás, új élelmiszerek és élelmiszer-allergének (NDA), növényegészségügy (PLH), növényvédelmi termékek és szermaradványaik (PPR), élelmiszer-adalékanyagok és aromaanyagok (FAF), az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok, enzimek és technológiai segédanyag (CEP).
A tagság iránt érdeklődő tudományos szakemberek az új, meghosszabbított határidő szerint 2023. április 17-ig nyújthatják be a pályázatukat.
További információk elérhetőek: Call for Expressions of Interest for Membership of the Scientific Panels and the Scientific Committee of EFSA 2023 - EFSA Careers (europa.eu)