A fejlesztésé a jövő az élelmiszeriparban is
Innovatív Élelmiszerlánc Konferencia 2015 címmel szakmai napot szervez 2015. március 5-én a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara. Az élelmiszerágazat szereplőinek szóló rendezvényen terítékre kerülnek többek között az ágazat stratégiai kérdései, a fejlesztési programok és források, valamint a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegítő állami intézkedések is.
Az élelmiszerágazat stratégiai fontosságú terület Magyarország számára. Éppen ezért az innováció, vagyis a megújulás, fejlődés képessége nem csak lehetőség, hanem kényszer is az élelmiszervállalkozások számára.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium részvételével megvalósuló szakmai program érinti többek között az ágazat stratégiai kérdéseit és a közeljövőben megnyíló fejlesztési programokat és forrásokat. A konferencián napirendre kerülnek az élelmiszervállalkozások és a hazai egyetemek együttműködésében rejlő lehetőségek, illetve bemutatják azokat az állami intézkedéseket, amelyek a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegíthetik.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött. További információ és a regisztrációs űrlap elérhető a www.foodconf.hu weboldalon.