null A fejlesztésé a jövő az élelmiszeriparban is

A fejlesztésé a jövő az élelmiszeriparban is

2015. március 4, szerda

Innovatív Élelmiszerlánc Konferencia 2015 címmel szakmai napot szervez 2015. március 5-én a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara. Az élelmiszerágazat szereplőinek szóló rendezvényen terítékre kerülnek többek között az ágazat stratégiai kérdései, a fejlesztési programok és források, valamint a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegítő állami intézkedések is.

Az élelmiszerágazat stratégiai fontosságú terület Magyarország számára. Éppen ezért az innováció, vagyis a megújulás, fejlődés képessége nem csak lehetőség, hanem kényszer is az élelmiszervállalkozások számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium részvételével megvalósuló szakmai program érinti többek között az ágazat stratégiai kérdéseit és a közeljövőben megnyíló fejlesztési programokat és forrásokat. A konferencián napirendre kerülnek az élelmiszervállalkozások és a hazai egyetemek együttműködésében rejlő lehetőségek, illetve bemutatják azokat az állami intézkedéseket, amelyek a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegíthetik.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött. További információ és a regisztrációs űrlap elérhető a www.foodconf.hu weboldalon.


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >