null A fejlesztésé a jövő az élelmiszeriparban is

A fejlesztésé a jövő az élelmiszeriparban is

2015. március 4, szerda

Innovatív Élelmiszerlánc Konferencia 2015 címmel szakmai napot szervez 2015. március 5-én a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara. Az élelmiszerágazat szereplőinek szóló rendezvényen terítékre kerülnek többek között az ágazat stratégiai kérdései, a fejlesztési programok és források, valamint a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegítő állami intézkedések is.

Az élelmiszerágazat stratégiai fontosságú terület Magyarország számára. Éppen ezért az innováció, vagyis a megújulás, fejlődés képessége nem csak lehetőség, hanem kényszer is az élelmiszervállalkozások számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium részvételével megvalósuló szakmai program érinti többek között az ágazat stratégiai kérdéseit és a közeljövőben megnyíló fejlesztési programokat és forrásokat. A konferencián napirendre kerülnek az élelmiszervállalkozások és a hazai egyetemek együttműködésében rejlő lehetőségek, illetve bemutatják azokat az állami intézkedéseket, amelyek a magyar termékek külpiaci megjelenését elősegíthetik.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött. További információ és a regisztrációs űrlap elérhető a www.foodconf.hu weboldalon.


Friss hírek

2025. január 16, csütörtök

A hatóság feloldotta a madárinfluenza okán felállított megfigyelési körzetek nagy részét

Tekintettel arra, hogy a dél-alföldi területen december eleje óta nem fordult elő újabb madárinfluenza kitörés és az előírt intézkedések is megtörténtek, a Nébih feloldotta a madárinfluenza miatt felállított megfigyelési körzetek nagy részét.

Tovább >

2025. január 16, csütörtök

Elérhetőek a téli élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei

Az elmúlt ünnepi időszak élelmiszerbiztonságát növelte a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet a vármegyei és a járási hivatalok szakemberei végeztek el a Nébih irányításával. A december 9-től egészen szilveszterig tartó országos ellenőrzés-sorozaton az ünnephez és a szezonhoz kapcsolódó célterületek és termékkörök vizsgálata került a középpontba. Leggyakrabban higiéniai hiányosságokat tapasztaltak a szakemberek. A megállapított szabálytalanságok okán összesen 7 millió forintot meghaladó bírságot szabott ki a hatóság.

Tovább >