null A döntő

Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 döntő

Az immáron hatodik alkalommal megrendezett Közétkeztetési Szakácsversenyen, a korábbi évek sikereit is felülmúlóan, 52 csapat vett részt. A selejtező, valamint az 5 helyszínen lezajlott elődöntők eredményei alapján 12 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amelyre 2018. február 9-én a SIRHA kiállításon, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén kerül sor.

      • Fiatal kora óta a közétkeztetésben tevékenykedik, eleinte műszaki szakemberként járult hozzá a konyha sikeréhez. Később sodorta az élet a szakács szakma bűvkörébe, amit nagy szeretettel sajátított el és lett a mestere. Korábban versenyzőként a közétkeztetési versenyeken is többször megméretette magát. Mesterszakácsként számos egyéb versenyen is rendszeresen zsűrizik szerte az országban és határainkon túl. A magas minőségű szolgáltatás elkötelezett híve, melyet életvitelében és munkái során egyaránt számtalanszor bizonyított. A 2017-2018 évi Közétkeztetési Szakácsverseny alkalmával szakmai rutinját és tapasztalatait a résztvevő csapatok épülésére szeretné fordítani.

      • 2001-ben megnyerte a Közétkeztetők I. Országos Szakácsversenyét, 2004-ben a Nemzetközi Gasztronómiai verseny ezüstérmese lett. 2012-ben választották meg a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) elnökévé. Tisztségét változatlan lelkesedéssel, fáradhatatlanul, a szakma iránt érzett nagy alázattal, tisztelettel és teherbírással végzi. Alapítóként vesz részt a közétkeztetési szakácsversenyek szervezésében és értékelésében. Több mint 10 éve Szombathely és Sárvár ellátást biztosító közétkeztető vállalat területi igazgatója. Büszke rá, hogy 2006 óta önálló diétás konyhát is működtetnek, külön gluténmentes részleggel. Munkája során arra törekszik, hogy népszerűsítse a korszerű, egészséges táplálkozást, miközben őrködik a magyar konyha hagyományainak megőrzésén..

      • Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. Diplomája megszerzése óta a közétkeztetés területén dolgozik, jelenleg egy vidéki kórház élelmezésvezetője és dietetikusa. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, a Dietetikai - Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja. A közétkeztetési szakácsversenyeknek 2013-tól állandó dietetikus zsűritagja. Munkája során számos elismerésben részesült: 2006. Év Dietetikus végzettségű élelmezésvezetője díj; 2016. Miniszter Elismerő Oklevele; 2017. Pro Dietetica Metabolica Díj.

      • Okleveles élelmiszermérnök, szakács, képzett érzékszervi bíráló. Mintegy 20 éves vendéglátásban szerzett tapasztalattal rendelkezik, több vidéki és budapesti étteremben dolgozott. A vendéglátásból kilépve, 1,5 éve erősíti a Nébih Minőségvezérelt Közétkeztetés Program csapatát. Részt vesz a közétkeztetési készételek érzékszervi bírálataiban. A 2017-2018 évi Közétkeztetési Szakácsverseny sikeréhez szervezőként is hozzájárul.

      • 1996-ban szakács-cukrász végzettséget szerzett. Hazai és külföldi tapasztalatszerzés után 5 évet töltött Bíró Lajos mellett a Bock bisztróban, majd 2009 óta a New York kávéház és a Salon étterem executive chef-je. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’Or Akadémiának. A megújuló magyar gasztronómiai ikonikus alakja. A közétkeztetési szakácsversenyen 2013-óta rendszeresen mentorként és zsűriként vesz részt. Tagja a „Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához” című útmutató (GHP) munkacsoportnak.

      • A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) alelnöke és elnökségi tagja. Mind Magyarországon mind a világban kiemelkedő eredményességgel képviselte a magyar konyhát. Több szakács világkupán és szakácsolimpián szerzett érmeket. Szakács szakképesítést követően elvégezte a vendéglátóipari szakközépiskolát Budapesten, majd a vendéglátóipari főiskolán (BGF) szakoktató diplomát szerzett. 2010-ben Gasztronómiai Világszövetségben (WACS) nemzetközi szakács szövetségi zsűri diplomát kapott. 1980 óta a Magyar Honvédség Támogató alakulatainál teljesít szolgálatot. Munkáját többek között Venesz-díjjal, a Fehér Asztalnál Lovagrend Nagyarany Keresztjével, Közétkeztetési Mestervizsga Bizottsági tag címmel, Közétkeztetési Mesterszakács Diplomával és Zsűri Plakettel ismerték el.

      • Az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet, a későbbi OGYÉI okleveles dietetikusa, másoddiplomás élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök. Édesanyja révén gyerekkora óta része életének a közétkeztetés. Rendszeres előadója közétkeztetési továbbképzéseknek, ismeretterjesztő előadásoknak. Munkája során törekszik arra, hogy elméleti és gyakorlati segítséget biztosítson mindazok számára, akik a hétköznapokban az ételeket készítik.

      • Fiatal szakács kora óta a közétkeztetésben tevékenykedik. Korábban versenyzőként, a megújult verseny óta alapító szervezőként vesz részt az országos közétkeztetőknek rendezett szakácsversenyeken. Mesterszakácsként számos egyéb versenyen zsűrizik rendszeresen szerte az országban és határainkon túl is. Szívügye a minőség a közétkeztetés, ennek érdekében számos újítást vezetett be munkája során. Szívesen használja a modern ételkészítési technológiákat és kísérletezik új alapanyagokkal. Immár 6 éve dolgozik a HUNGAST cégcsoportnál, jelenleg gasztronómiai igazgató pozícióban.

      • Tanulmányait a Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkás Képző Intézetben végezte, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál mestervizsga felkészítő tanulmányokat végzett. Pályafutása során több hazai és külföldi étteremben dolgozott, valamint számos rangos hazai és nemzetközi versenyen ért el sikereket. Mottója: „Gyermekkorom ízeit ötvözöm az újdonságokkal. Hagyomány és modernség kettőssége jellemez. Így válnak egyedivé az általam készített ételek. Így formálódik az ízlésvilágom.”

      • Okleveles ápoló és dietetikus. 20 éve dolgozik a közétkeztetésben. Mintegy 10 éves kórházi gyakorlattal rendelkezik. Jelenleg a Junior Vendéglátó Zrt.-nél területi vezető. Feladata az étlapok tervezése, karbantartása, próbafőzések szervezése, a termékfejlesztés, a gazdálkodás és az üzemszervezés. Emellett életmód tanácsadással is foglalkozik, elsősorban fogyókúrázók, cukorbetegek és sportolók számára.
      • Diplomás dietetikus. 25 éves terápiás, kutatói és élelmezésvezetői szakmai tapasztalattal a háta mögött vallja, hogy a szakmai korrektség, az emberi, erkölcsi tényezők összehangolása kell, hogy a zsinórmérték legyen mind a munkában, mind a magánéletben. Legfontosabb feladataként a prevencióra tekint, mert hisz benne, hogy az embereknek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani őket halászni. Fontos számára a magyar gasztronómiai hagyományok őrzése, a folyamatos tanulás, fejlődés, nyitottság.
      • Bölcsődevezető, módszertani szaktanácsadó, okleveles közegészségügyi-járványügyi felügyelő. Dolgozott hatósági területen és egyéni vállalkozóként, élelmiszerbiztonság és HACCP témában. 2014-től a Balatonlellei Füles Mackó Bölcsőde és Főzőkonyha vezetője.
      • A szakmában úgy emlegetik, hogy a séfek séfe. Meghatározó és elismert szaktekintély. Szakácsként, majd konyhafőnökként dolgozott, eközben diplomát szerezett vendéglátó szakoktatóként. Tanításban eltöltött hosszú és eredményes évei alatt több főiskolán és szakiskolában is tanított. A 2016-os európai Bocuse d’Or győztes magyar csapat felkészítő coach-a, és jelenleg is a magyar csapat felkészítője. A gasztronómiai életben a mai napig aktívan részt vállal és meghatározó személyisége a magyar konyha megújításának, európai felzárkóztatásának.

      • Chef, aki Magyarország EU elnöksége idején, Luxemburgban az Európai Unió Bírósága által meghívott konyhafőnökként, a magyar gasztronómia képviselője volt. 2012-től a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel Hertelendy Ház és Élményfalu konyhafőnökeként dolgozott. Jelenleg a Matusz-Vad Zrt. Kreatív séfje, szaktanácsadója. 2011-ben az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny ezüstérmes csapatának meghatározó tagja volt. 2014-ben az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen aranyérmet nyert, emellett számos hazai és nemzetközi szakács versenyen kapott díjakat.

      • Mesterszakács, szakoktató, aki több mint három évtized alatt számos neves étterem főszakácsa, illetve konyhavezetője volt. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bizottságától mesterszakács és zsűri plakettet kapott. 2008-ban az Erfurti Szakács–Cukrász Olimpián egyéni aranyérmet szerzett. 2010-ben Luxemburgban a Szakács-Cukrász Világbajnokságon csapatban lett ezüstérmes. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, 2012-ben a szövetség szakács válogatottjának csapatkapitánya, majd 2014-ben ugyanennek a csapatnak a menedzsere volt. 2014-ben a szakács szakma magyarországi legrangosabb elismerésének számító Venesz József-díjat is átvehette, 2015-ben pedig ő volt a WACS prágai szakács- és cukrászversenyének a managere. Jelenleg a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Élelmezési Osztályának vezetője.

      • Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök, okleveles közegészségügyi-járványügyi felügyelő, képzett érzékszervi bíráló. 2 éve a Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának munkatársa. Egyik feladata a közétkeztetésben kiszolgált készételek érzékszervi vizsgálati adatok honlapon való közzététele. Szakmai mentorként vesz részt a Minőségvezérelt Közétkeztetés Programban. Részt vett a 2015-2016 évi közétkeztetési szakácsverseny országos döntőjébe jutott versenymunkákból összeállított receptgyűjtemény összeállításában, szerkesztésében.

      • A Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának élelmiszerbiztonsági főfelügyelője, okleveles vegyész, képzett érzékszervi bíráló. 2008 óta vesz részt az élelmiszerlánc hatósági felügyeletében. A Minőségvezérelt Közétkeztetés Programban szakmai mentorként dolgozik. Tagja a „Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához” című útmutató (GHP) átdolgozását végző munkacsoportnak.
      • Okleveles közegészségügyi-járványügyi felügyelő, képzett érzékszervi bíráló. A közétkeztetés és vendéglátás hatósági felügyeletében szerzett több évtizedes tapasztalatot. A Minőségvezérelt Közétkeztetés Program indulásától kezdve minősítő auditorként dolgozik, több mint 400 főzőkonyha minősítő szemléje köthető hozzá. Részt vesz a közétkeztetési készételek érzékszervi bírálatában, tagja a „Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához” című útmutató (GHP) átdolgozását végző munkacsoportnak. Szervezőként a háttérben több éve részt vesz a közétkeztetési szakácsversenyek sikeres bonyolításában, valamint a Minőségvezérelt Közétkeztetés Program népszerűsítésében.
  • A Közétkeztetési Szakácsverseny országos döntőjének szünetében a Nébih konferenciát szervez az élelmezésvezetők számára „Érzékszervi bírálatok a közétkeztetésben” címmel, valamint a SIRHA  kiállítás teljes ideje alatt megtekinthető a Nébih mozgó érzékszervi laborautója, ahol íz-, szín- és illatteszteken vehetnek részt az érdekelődők.

    A konferencia időpontja és helyszíne:

    2017. február 9. 11:30-13:45

    „A” pavilon konferenciaterem

    A konferenciára az alábbi linken lehet regisztrálni: http://sirha-budapest.com/nebih