null 3,5 tonna lefoglalt termék egy budapesti húsnagykereskedésben

3,5 tonna lefoglalt termék egy budapesti húsnagykereskedésben

2015. december 7, hétfő

Egy budapesti húsnagykereskedést ellenőrzött november végén a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az egység takarítatlan, a termékek jelentős része jelöletlen volt. Az eljárás során több mint 3,5 tonna terméket kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni. A tulajdonos mintegy egy millió forintos bírságra számíthat. Az ellenőrzés óta az üzletben a higiéniai hibákat kijavították, így tevékenységüket folytathatják.

November végén tartottak ellenőrzést a NÉBIH KÜI munkatársai egy budapesti húsnagykereskedésben. Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek.

Az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt. A daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, a csontgyűjtő ládában pedig légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni.

A vállalkozó mintegy egy millió forintos bírságra számíthat. Az egységben a higiéniai hibákat az ellenőrzés óta kijavították, ezért újra megkezdhette működését.

 

Az ellenőrzés közben feltárt hibákat, hiányosságokat bemutató videó a cikkben leírtak vizuális bemutatására szolgál, többletinformációt nem tartalmaz.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában
képek tömörítve



Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 20, szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

Tovább >