null 2017-ben is érdemes turista állami horgászjegyet váltani

2017-ben is érdemes turista állami horgászjegyet váltani

2017. április 4, kedd

Több mint huszonnyolcezren regisztráltak a turista állami horgászjegy (TUHIR) online felületén, és több mint tizennégyezerren váltottak turista állami horgászjegyet a rendszer 2014 májusi indulása óta. A 90 napos jegy idén is jó lehetőség a pecások számára.

Tovább nő az érdeklődés a turista állami horgászjegy iránt. Az adatok alapján a regisztrálók több mint fele ki is váltja a turista állami horgászjegyet, amelynek segítségévél bárki könnyen hódolhat a horgászat szenvedélyének. A regisztrálók között számos külföldi (többek között amerikai, angol, ausztrál, holland, német, román, svéd) állampolgár is található.

A TUHIR rendszerről és a kiváltás menetéről alábbi cikkünkben olvashatnak bővebben: http://portal.nebih.gov.hu/-/turista-allami-horgaszjegy-2017-ben-is


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >