Hírek Hírek

EFSA Focal Point

EFSA Focal Point

Az Európai Unió 2002-ben hozta létre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalt (EFSA), mely független kockázatbecsléssel és kockázatkommunikációval foglalkozik. Az EFSA Tanácsadó Testületének (Advisory Forum) tagjain keresztül közvetett kapcsolatot tart a 27 tagállam valamennyi, kockázatbecslést végző nemzeti intézményével. E Tanácsadó Testület teszi lehetővé az EFSA és a tagállamok számára, hogy az EFSA Tudományos Bizottságával együttműködve tudományos információkat és adatokat gyűjtsenek, szakmai programokat koordináljanak, egyesítsék erőforrásaikat, továbbá közös projektekben együttműködjenek.

2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára
2017. február 7.

2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára

EU-FORA – Európai Élelmiszer-biztonsági Kockázatbecslési Ösztöndíj PhD hallgatóknak és fiatal kutatóknak, szakértőknek (European Food Risk Assessment Fellowship Programme).

Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) „Kémiai anyagok élelmiszereinkben” c. második jelentése
2016. december 16.

Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) „Kémiai anyagok élelmiszereinkben” c. második jelentése

Eddig hét országot érint a Szalmonella járvány
2016. október 28.

Eddig hét országot érint a Szalmonella járvány

Tudományos együttműködés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (EFSA) - Mit nyújt nekünk az EFSA? Mit ad(hat)unk mi ennek az európai szervezetnek?
2013. július 2.

Tudományos együttműködés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (EFSA) - Mit nyújt nekünk az EFSA? Mit ad(hat)unk mi ennek az európai szervezetnek?

Akrilamid élelmiszerekben

Akrilamid élelmiszerekben

Az EFSA Tudományos Bizottságának és Tudományos Szakbizottságainak megújítása
2014. június 23.

Az EFSA Tudományos Bizottságának és Tudományos Szakbizottságainak megújítása

Ebola vírus közvetítésének lehetősége bozóthússal – EFSA vélemény
2014. november 13.

Ebola vírus közvetítésének lehetősége bozóthússal – EFSA vélemény