null Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye
2019. június 4, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a vadfarm-tulajdonosokat, hogy 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentésének helye. A jelenlegi struktúrában az érintetteknek a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 20/F.§ (2) bekezdése szerint a vadfarm engedélyesének biztosítania kell a tartásra engedélyezett vadfaj megfelelő tartási körülményeit, rendelkeznie kell takarmánytárolóval, egyedi kezelésre alkalmas területtel, ivóvízellátással és karanténnal.

A vadfarm engedélyes köteles vezetni a vadászati hatóság által hitelesített állomány-nyilvántartást, továbbá az előző évi állományváltozásokat (a fenti jogszabály 3. számú mellékletének IV. pontjában meghatározott adattartalommal) a vadászati hatóságnak bejelenteni. A bejelentési kötelezettség minden évben január 31-ig teljesítendő.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm.rendelet 59.§ (6) bekezdése szerint országos illetékességű vadászati hatóságként – a kormányrendeletben hatáskörébe utalt hatósági ügyben – a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

A fenti jogszabályi előírásoknak megfelelően, 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentési helye. Eszerint a vadfarm-tulajdonosoknak a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

Az illetékes hatóság elérhetőségei:

Pest Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény-és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály
Földművelésügyi és Erdészeti Osztály
1023 Budapest, Frankel Leó u. 42-44.
fme@pest.gov.hu
(1) 207 – 8211

 


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >