null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 15. vizsgálat - Szolnok - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 15. vizsgálat - Szolnok - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 15. vizsgálat - Szolnok - Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

15. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 5.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tárkonyos raguleves, burgonyás tészta, körte

Mintavétel ideje: 2014. október 20.

Napi adag: 166 adag/ebéd

Főzőkonyha: Baráti Istvánné (5085 Rákóczifalva, Damjanich u. 2.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tárkonyos raguleves (0,25-0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Közepesen hígan folyó, krém fehér színű, opálos lében jellegzetes színű zöldségalkotók (zöldborsó, sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, gomba) fehéres galuska, valamint kissé eltérő nagyságúra kockázott hús van megfőzve. Tetejét kevés zsírcsepp díszíti.

Állomány:

 

A hús jól átfőtt, a galuska jellegzetes, a zöldségfélék egy része kissé szétmálló, túlfőzött, a borsó között van kissé szívós héjú.

Illat:

 

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Jellegzetes, kellemesen fűszerezett, minden idegen íztől mentes.

 

Krumplis tészta(0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Fodros nagykocka tészta van elkeverve paprikától narancsos pirosra színezett, törött, főtt burgonyával. Felületén minimális zsiradék csillog, néhány borsszemcse tarkítja.

Állomány:

 

 

A tészta kellően átfőtt, rugalmas, nem összetapadó, egyenletesen elosztott.

Illat:

 

Jellegzetes, nem túl fűszeres, burgonyás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Jellegzetes, kellően, de nem túlfűszerezett, minden idegen íztől mentes.

 

Körte (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

 

Kissé szabálytalan alakú, ép, egész körte. Héja sárgás-zöldes, apró barna pöttyökkel, húsa sárgásfehér.

Állomány:

 

Jól fejlett, érett, puha, lédús.

Illat:

 

Jellegzetes, aromás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Jellegzetes, édeskés, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Tárkonyos raguleves

sertéscombl, zöldborsó, fagysztott vegyes leveszöldség, gomba, főző tejszín, napraforgóolaj, petrezselyemzöld, őrölt feketebors, liszt, tojás, tárkony, lecsó, hozzáadott sót nem tartalmazó Knorr delikát

 

 

Krumplis tészta

4 tojásos száraztészta, burgonya, étolaj, só, vöröshagyma, fűszerpaprika, őrölt feketebors


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >