null Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Az eljárásrend célja egységes útmutatást adni ebfajta vonatkozásában tenyésztőszervezeti elismerésért folyamodó szervezet kérelmének elbírálásához.

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezet címért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz kell folyamodni. Ebfajtánként egy tenyésztő szervezet kaphat állami elismerést. Az elismerésre irányuló kérelmet és annak mellékleteit a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 98/2013. (X.24.) VM rendeletben foglaltak szerint kell benyújtani a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságára.

Elérhetőségek

Cím: 1024. Budapest, Keleti Károly u. 24.

E-mail: allattenyesztes@nebih.gov.hu

A pályázati anyag összeállításához ad segítséget a lenti formanyomtatvány, útmutató és a benyújtandó dokumentumokat felsoroló lista.

Letölthető dokumetumok
Ebtenyésztő szervezetek elismerésének eljárásrendje
Ebtenyésztő szervezeti elismerési kérelemhez csatolandó dokumentumok listája
Letölthető nyomtatvány
Ajánlott formanyomtatvány - 'Adatközlés'
Útmutató - 'Adatközlés' - ajánlott formanyomtatvány kitöltéséhez
Elismert tenyésztő szervezetek listája

 


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >