null Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Az eljárásrend célja egységes útmutatást adni ebfajta vonatkozásában tenyésztőszervezeti elismerésért folyamodó szervezet kérelmének elbírálásához.

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezet címért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz kell folyamodni. Ebfajtánként egy tenyésztő szervezet kaphat állami elismerést. Az elismerésre irányuló kérelmet és annak mellékleteit a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 98/2013. (X.24.) VM rendeletben foglaltak szerint kell benyújtani a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságára.

Elérhetőségek

Cím: 1024. Budapest, Keleti Károly u. 24.

E-mail: allattenyesztes@nebih.gov.hu

A pályázati anyag összeállításához ad segítséget a lenti formanyomtatvány, útmutató és a benyújtandó dokumentumokat felsoroló lista.

Letölthető dokumetumok
Ebtenyésztő szervezetek elismerésének eljárásrendje
Ebtenyésztő szervezeti elismerési kérelemhez csatolandó dokumentumok listája
Letölthető nyomtatvány
Ajánlott formanyomtatvány - 'Adatközlés'
Útmutató - 'Adatközlés' - ajánlott formanyomtatvány kitöltéséhez
Elismert tenyésztő szervezetek listája

 


Friss hírek

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása
2020. október 27, kedd

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

A pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

Tovább >

Díjat nyert a közös odafigyelés
2020. október 27, kedd

Díjat nyert a közös odafigyelés

Átadták a 2020. évi LIFE-díjakat, melyet idén az éghajlatvédelmi kategóriában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) FIRELIFE erdőtűz-megelőzési projektje érdemelt ki. A program jutalmazásával az unió elismerte azt a példaértékű, nagymértékben összefogáson alapuló munkát, amit a magyar lakosság és szakemberek az erdőtüzek visszaszorítása érdekében tettek. A program indulása óta ugyanis hazánkban egyharmadára csökkent az erdőtüzek száma.

Tovább >