null Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Ebtenyésztő szervezetek elismerése - eljárásrend

Az eljárásrend célja egységes útmutatást adni ebfajta vonatkozásában tenyésztőszervezeti elismerésért folyamodó szervezet kérelmének elbírálásához.

Állami elismeréssel rendelkező ebtenyésztő szervezet címért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz kell folyamodni. Ebfajtánként egy tenyésztő szervezet kaphat állami elismerést. Az elismerésre irányuló kérelmet és annak mellékleteit a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 98/2013. (X.24.) VM rendeletben foglaltak szerint kell benyújtani a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságára.

Elérhetőségek

Cím: 1024. Budapest, Keleti Károly u. 24.

E-mail: allattenyesztes@nebih.gov.hu

A pályázati anyag összeállításához ad segítséget a lenti formanyomtatvány, útmutató és a benyújtandó dokumentumokat felsoroló lista.

Letölthető dokumetumok
Ebtenyésztő szervezetek elismerésének eljárásrendje
Ebtenyésztő szervezeti elismerési kérelemhez csatolandó dokumentumok listája
Letölthető nyomtatvány
Ajánlott formanyomtatvány - 'Adatközlés'
Útmutató - 'Adatközlés' - ajánlott formanyomtatvány kitöltéséhez
Elismert tenyésztő szervezetek listája

 


Friss hírek

2023. január 31, kedd

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok

Felhívjuk az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük.

Tovább >

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >