Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged
Csongrád megye-41.számú vizsgálat-Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha -Szeged
41. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Alsóvárosi Általános Iskola Tálalókonyha (6725 Szeged, Dobó utca 42.)
A menü minősítése:
|
kiválóan megfelelt
|
ÁTLAG FELETTI
|
átlagos
|
átlag alatti
|
nem
megfelelő
|
|
Menü: Erdélyi Csorbaleves, Szezámos halfilé,
petrezselymes burgonya, joghurtos öntet
|
| |
Mintavétel ideje: 2017.03.30.
Napi adag: 3870 adag/ebéd
Főzőkonyha: SULI-HOST Kft.
(6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)
|

|
Részletes érzékszervi minősítés:
Erdélyi Csorbaleves (2,5 dl /adag)
|
Külső megjelenés:
|
Barnáspiros színű opálos lében barnás rózsaszínű húskockák, szeletelt fehérkáposzta, sárgahüvelyű zöldbabdarabok, kockázott sárgarépa és fehér gyökérzöldségek, valamint 2x2 cm nagyságú burgonyakockák vannak egybefőzve. Apró zöld fűszerszemcsékkel tarkított. Tetején minimális zsiradék látható.
|
|
Állomány:
|
Leve megfelelő sűrűségű, a hús és a burgonya kellően átfőtt, a zöldségek kelleténél puhábbak.
|
|
Illat:
|
Jellegzetes, zöldséges, illatában a káposzta dominál.
|
|
Íz:
|
Jellegzetes, kellemesen savanykás, harmonikus.
|
Szezámos halfilé, petrezselymes burgonya, joghurtos öntet (5 dkg + 15 dkg/adag)
|
Külső megjelenés:
|
Egyenletes sárga színű, 2x2 cm nagyságúra kockázott, petrezselyemzöldje darabkákkal tarkított burgonya rántott halfilé feltéttel. A halfilé bundája szezámmagokkal tarkított, egyenletesen aranybarnára sütött, egybefüggő. A halfilé alakja jellegzetes, egyik végén elkeskenyedő, 13x8x1-1,5 cm nagyságú, húsa belül fehéres színű. Csontfehér színű, apró kapordarabkákkal tarkított szósszal tálalt.
|
|
Állomány:
|
A burgonya kellően átfőtt, puha. A panír ropogós, kissé zsíros érzetű, a halhús kellően átsült, puha. A szósz sűrűn folyó, sima, csomómentes.
|
|
Illat:
|
A burgonya és hús jellegzetes, kellemes. A szósz savanykás, intenzíven kapros.
|
|
Íz:
|
Jellegzetes, a hal kellően ízesített, a burgonya édeskés, kevésbé sózott, petrezselymes, a szósz intenzíven kapros, savanykás.
|
|
Részletes összetétel/
anyaghányad
|
Erdélyi csorbaleves
Vöröshagyma
Só
Őrölt bors
Csemege paprika
Lestyán
Savanyú káposzta
Fokhagyma
Sűrített paradicsom
Zöldbab (mirelit)
Zeller kocka (mirelit)
Sárgarépa (mirelit)
Karfiol (mirelit)
Gyökér (mirelit)
Burgonya
Liszt
Olaj
Tejföl
Sertés lapocka
Füstölt szalonna
Szezámos halfilé
Halfilé (pangasius)
Zsemlemorzsa
Őrölt bors
Só
Szezámmag
Liszt
Olaj (sütéshez)
Petrezselymes burgonya
Burgonya
Olaj
só
Petrezselyemzöld
Őrölt bors
Olaj
Joghurtos öntet
Szárított kapor
Fokhagyma
Natúr joghurt
|