Az autentikus borszőlőfajták bemutatása

Autentikus magyar borszőlőfajták

HACCP a háztartásban: hogyan süssünk-főzzünk családunknak?

Ha otthon főzünk, tudjuk, miből, mikor, hogyan készítjük az ételt, és biztosak lehetünk benne, hogy táplálékunk friss, adalékanyagoktól mentes. Nem elhanyagolható a lélektani hatás sem. Főzzünk, süssünk hát o􀆩 hon, de biztonságosan! Világunk napról napra változik. Ennek egyik jelensége, hogy terjed az élelmiszerek házhoz szállítása, illetve elvitele, és a házon kívüli étkezés, elsősorban a gyors, olcsó ellátást kínáló büfékben, üzletközpontokban, utcai étkeztetés keretében. Ezzel együtt egyre kevesebben főznek o􀆩 hon, sőt vannak, akik már teljesen a kényelmi szolgáltatások rabjai lettek. A gyorséttermi ételek általában magas kalóriatartalmúak (hizlalóak), a szükségesnél több sót, zsírt és ízfokozókat tartalmaznak. Mire az étkezés utáni természetes jóllakottság érzés jelentkezik, észrevétlenül már jóval több kalória kerül szervezetünkbe, mint amennyit egy igazi kellemes, lassú étkezéssel, családi, barátikörben elfogyasztanánk. A vásárlás, főzés, étkezés összetartja a családot, egész életre szóló pozitív benyomást gyakorol gyermekeinkre. A népesebb baráti, családi összejöveteleket is megtiszteli az otthon készített étel, ami egészen más, mintha az ételfutár csengetésére várnánk.

Borhibákról és borbetegségekről

Codex Alimentarius

Codex Alimentarius

Codex Alimentarius

2013. június 21., péntek

A borászati melléktermékek kivonásának bejelentéséről