null Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

Felhívás - Az Univer visszahívja Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel termékét

2018. május 30, szerda

Az Univer Product Zrt. felhívása: 
Az Univer Product Zrt. tájékoztatja tisztelt fogyasztóit, hogy az általa gyártott és forgalmazott Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel (8 hónapos kortól) egy összetevőjével kapcsolatban élelmiszerbiztonsági kockázat merült fel. Az Univer felelős élelmiszer gyártóként a NÉBIH országos felhívására a termékben használt fűszerkömény alkaloida tartalmára vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálat a köményben az elfogadható szintet meghaladó mértékben idegen növényből származó atropint mutatott ki.

Az összetevő által érintett késztermék vizsgálata folyamatban van. Amíg e vizsgálat igazolja, hogy a termék biztonsággal fogyasztható-e, az Univer azonnali hatállyal visszahívja a kereskedelmi forgalomba került Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel következő tételeit:

Termék megnevezése: Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel, 8 hónapos kortól

  • Kiszerelés: üveg, 163 g
  • EAN kód: 5 999536 005274

A zárólapka oldalán található minőségmegőrzési idő és termékkód számsor:

31.12.2019.015
17.321

vagy

31.12.2020.015
18.135

vagy

31.12.2020.015
18.022

A termék egyszeri, vagy rövid ideig tartó fogyasztása nem ártalmas az egészségre. Az Univer kéri az érintett fogyasztókat, hogy a szóban forgó már megvásárolt terméket ne fogyasszák el.

További információ: informacio@univer.huwww.bebietel.hu

Az Univer Product Zrt. az okozott kellemetlenségért fogyasztói szíves elnézését kéri.

 

A felhívás és a kép forrása: https://www.bebietel.hu/hu/felhivas.html


Friss hírek

2024. augusztus 28, szerda

Lezárult a Nébih és a MATE közös projektje: az Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium

Sikeresen lezárult az Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium fejlesztése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködésében. Az adatalapú tudásbázisok létrehozását célul kitűző projekthez a Nemzeti Laboratórium program több mint 1,2 milliárd forint forrást biztosított.

Tovább >

2024. augusztus 28, szerda

Borászok, figyelem! Az erjedés során keletkező mustgáz veszélyes lehet!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az idei szüret kezdetével felhívja a borászok figyelmét az újbor erjedése során keletkező mustgáz veszélyeire. A mustgáz nagy koncentrációban akár halálos baleseteket is okozhat, amennyiben nem megfelelően szellőztetik a pincét. A klasszikus megoldásnak számító gyertyagyújtással gyorsan és egyszerűen ellenőrizhető a levegő minősége, ami akár életet is menthet.

Tovább >