null Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése
2021. szeptember 24, péntek

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes zöldségpalánta előállító és forgalmazó üzemek évente bejelentik a tevékenységüket a Nébihnek, és megküldik a tárgyévet megelőző év adatait tartalmazó Zöldségpalánta leltárt.

Az évente frissített Éves bejelentőlap és a Zöldségpalánta leltár az engedéllyel már rendelkező ügyfelek önállóan töltik le a Nébih Portálról, a https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok, Kertészeti Szaporítóanyag Felügyelet, Zöldségpalánta, dughagyma, fokhagyma szaporítóanyaggal kapcsolatos űrlapok cím alól, és kitöltés után megküldik a Nébih-be, minden év január 15-ig.

Az űrlapokat a cégektől és egyéni vállalkozóktól elektronikus úton várjuk vissza.

Az iratokat a https://epapir.gov.hu/ oldalról indulva, ügyfélkapus azonosítás után, a „Kertészeti szaporítóanyag” témacsoport, a „Zöldség  szaporítóanyag éves bejelentés” ügytípus és a Nébih, mint hivatal kiválasztásával, a levélíró felület használatával, majd a kitöltött, aláírt és beszkennelt iratok feltöltésével tudják megküldeni.

Azok a természetes személyek, akik a zöldségpalánta előállítói, forgalmazói tevékenységet nem vállalkozói tevékenységként végzik, az iratokat postán is megküldhetik az alábbi címre: Nébih MGEI KSZFO 1525 Budapest, Pf. 30.).

Figyelem! Az űrlapokat a címben található évre vonatkozóan kell kitölteni, és csak dátummal és aláírással együtt érvényesek. Az előző évi űrlapok nem használhatók.
A Zöldségpalánta leltár űrlap kitöltésénél kérjük figyelembe venni a Zöldségpalánta leltár kitöltési útmutatót.
További információ az engedélyes zöldségpalánta előállító és forgalmazó üzem kötelezettségeiről

Palánta: árutermő növény termesztéséhez alapanyagul szolgáló magról nevelt fiatal növény, beleértve az oltott növényt, valamint a dughagymát, a fiókhagymát és a gyökértörzset.
Üzem: természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely zöldségpalántát hivatásszerűen előállít, tárol, kezel vagy forgalomba hoz.
Törvény: A növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 2003. évi LII. törvény.
Rendelet: A zöldség szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 50/2004. (IV. 22.) FVM rendelet 

Friss hírek

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih
2022. május 18, szerda

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih

Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Tovább >

Sikeres volt az első halőri kerekasztal-beszélgetés
2022. május 17, kedd

Sikeres volt az első halőri kerekasztal-beszélgetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – mint országos halgazdálkodási hatóság és mint az Állami Halőri Szolgálat szakmai irányítója – szervezésében 2022. május 12-én rendezte meg az első halőrzési kerekasztal-beszélgetést. A rendezvény legfőbb célja volt, hogy a szakemberek megkeressék azokat az együttműködési pontokat, amelyek a halak és élőhelyük védelme érdekében megerősítik a hazai halőrzést, annak társadalmi elfogadottságát, támogatottságát.

Tovább >