null Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése

Zöldségpalánta előállítói és forgalmazói tevékenység éves bejelentése és a zöldségpalánta leltár megküldése
2020. november 5., csütörtök

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes zöldségpalánta előállító és forgalmazó üzemek évente bejelentik a tevékenységüket a Nébihnek, és megküldik a tárgyévet megelőző év adatait tartalmazó Zöldségpalánta leltárt.

Az Éves bejelentőlap és a Zöldségpalánta leltár űrlapot a Nébih minden év decemberében megküldi az üzemeknek, akik kitöltve visszaküldik azokat a megadott határidőiig.
Ügyfélkapuval, cégkapuval rendelkező ügyfelek az e-papír szolgáltatás segítségével egyszerűen és gyorsan megküldhetik az Éves bejelentőlapot és a Zöldségpalánta leltárt. Az iratokat a https://epapir.gov.hu/ oldalról indulva, ügyfélkapus azonosítás után, (a cégek a Cégkapus beküldést kipipálva) a „Szaporítóanyag” témacsoport és a „Zöldség  szaporítóanyag éves jelentés” ügytípus kiválasztásával, a levélíró felület használatával, majd a kitöltött, aláírt és beszkennelt iratok feltöltésével tudják megküldeni.
A gazdálkodó szervezetek (cégek) részére kötelező a hatóságokkal való elektronikus kapcsolattartás. Természetes személyek részére az elektronikus kapcsolattartás még nem kötelező, de egy jövőbe mutató lehetőség. Postai megküldés esetén címünk: Nébih MGEI KSZFO 1525 Budapest, Pf. 30.).
Figyelem! Az űrlapokat az azok címében található évre vonatkozóan kell kitölteni, és csak dátummal és aláírással együtt érvényesek. Az előző évi űrlapok nem használhatók.
A Zöldségpalánta leltár űrlap kitöltésénél kérjük figyelembe venni a Zöldségpalánta leltár kitöltési útmutatót.
További információ az engedélyes zöldségpalánta előállító és forgalmazó üzem kötelezettségeiről

Palánta: árutermő növény termesztéséhez alapanyagul szolgáló magról nevelt fiatal növény, beleértve az oltott növényt, valamint a dughagymát, a fiókhagymát és a gyökértörzset.
Üzem: természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely zöldségpalántát hivatásszerűen előállít, tárol, kezel vagy forgalomba hoz.
Törvény: A növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 2003. évi LII. törvény.
Rendelet: A zöldség szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 50/2004. (IV. 22.) FVM rendelet 

Friss hírek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől
2021. március 5., péntek

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől

Elismerte az Európai Unió a kéknyelvbetegség-mentesítési program eredményességét Magyarországon. A nyilatkozattal egyidejűleg az ország teljes területén feloldották a betegség miatt elrendelt korlátozásokat. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a kedvező státusz fő pozitívumaként az élőállat-szállítások folyamatának egyszerűsödését emelte ki.

Tovább >

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!
2021. március 3., szerda

Bambusz és műanyag együtt? Határozottan NEM!

A közelmúltban felhívtuk a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és más nem engedélyezett (például növényi) alapanyagok együttes használatával állítanak elő. Mivel a témával kapcsolatban számos üzenetet kapunk, újabb cikkünkben a legyakoribb kérdésekre szeretnénk átfogó válaszokat adni.

Tovább >