null Somogy megye - 87. számú vizsgálat - Eötvös Ifjúsági Panzió Főzőkonyha - Balatonfenyves

Somogy megye - 87. számú vizsgálat - Eötvös Ifjúsági Panzió Főzőkonyha - Balatonfenyves

Somogy megye - 87. számú vizsgálat - Eötvös Ifjúsági Panzió Főzőkonyha - Balatonfenyves

87. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Eötvös Ifjúsági Panzió Főzőkonyha
(8646 Balatonfenyves, Balaton u.2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,1 pont

 

 

Menü: Gyümölcslves, rántott szelet rizzsel és savanyúsággal

Mintavétel ideje: 2019. július 09.

Mintavételi alap : 122 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
VIKING Szolgáltató és Vendéglátó Kft.
(8646 Balatonfenyves, Balaton u.2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (432 g /adag)

Külső megjelenés:

Sötét mályvaszínű alaplében piros málna és fekete és piros ribizli szemek és lilás színű szederdarabok találhatók a léhez képest megfelelő mennyiségben. A levesben feltehetően a tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcsék láthatók. A ribizlifürt szárrésze is a levesbe került

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemző, megfelelően híg alaplében a gyümölcsök megfelelő puhaságúak, a málna némelyike szétfőtt. Az apró magvak rágási maradékot adnak.

Illat: Jellemző, savanykás-édeskés, enyhén fahéjas, a gyümölcsös és a savanykás tejtermék illata harmonikus.
Íz:

A gyümölcsök íze a fagyasztott gyümölcsökére jellemző. Összességében gyümölcsös, édes ízű, de a ribizliszemek erősen savanyúak-fanyarak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott szelet rizzsel (136 g + 294 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 17 x 10 cm nagyságú, jellemző hússzelet formájú, egyenletes vastagságúra (kb. 1 cm-re) klopfolt, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett, drapposfehér metszésfelületű hússzelet köretekén párolt rizst kínálnak. A panír néhol felhólyagosodott. A rizs törtfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, több tört és barnás színűre túlpirított szemet tartalmaz.

Állomány:

A rizs kisebb csomókba összeállt, nem egyenletesen főtt át, több szem kemény. A hús nem jól tisztított, inas részeket is tartalmaz, kellően átsült, a ropogós panír a húshoz nem jól tapad, néhol felhólyagosodott.

Illat: A rizs illatában a zsiradék és enyhe kesernyés illat dominál. A rántott hús jellemző illatú, de inkább a sült panír illata érződik.
Íz:

A rizs jellemző, gabona ízét elnyomja a zsiradék íze. A hús erősen sós ízhatású, a sóeloszlás nem egyenletes, ami mellett a sertés hús karakteres, tolakodó, kellemetlen íze is erősen érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyúság  (118 g /adag)

Külső megjelenés:

Zöld színű csemeguborka-, zöld dinnye és zöldparadicsom-,  piros színű paprika-karikák, egyenetlenül darabolt vajszínű káposzta-csíkok láthatók egyenletesen elkeverve. A káposzta mennyisége dominál a csalamádéban.

Állomány:

Roppanós állományú, de a növényi részek rágási maradékot adnak, rágás során gumiszerűek.

Illat: A szúrós ecetes illata mellett kénes szag érezhető.
Íz:

Ecetes-savanykás,  állott ízhatású, kénes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves

  • gyümölcskeverék
  • erdei gyümölcskeverék
  • szegfűszeg
  • kristálycukor
  • liszt
  • tejföl
  • fahéj

Rántott szelet

  • olaj
  • panírozott csirkemell filé

Rizs

  • rizs
  • olaj

 

A savanyúsághoz nem érkezett be anyaghányadnyílvántartás.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >