null NÉBIH-konferencia az adatelemzésről és élelmiszerbiztonságról márciusban

NÉBIH-konferencia az adatelemzésről és élelmiszerbiztonságról márciusban

NÉBIH-konferencia az adatelemzésről és élelmiszerbiztonságról márciusban
2018. január 25, csütörtök

A NÉBIH élelmiszerbiztonsági célú adatelemzői munkáját mutatja be az a konferencia, melyet a hivatal március 1-jén rendez a Lurdy Házban. 

Az előadássorozaton a hivatal szakértői ismertetik munkájukat többek között az újonnan felmerülő veszélyek azonosítása, a kereskedelmi hálózatok kutatása, a járványügyi modellezés és a szermaradékértékek mintavételi bizonytalanságainak meghatározása területén. A prezentációkat követően interaktív „Networking: World Café” nyújt lehetőséget a tanulságok megvitatására.

A konferencia részletes programja elérhető itt.

Időpont: 2018. március 1.

Helyszín: Lurdy Ház 2. Konferencia terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. em.) 

Részvételi díj: 15.000 Ft

A rendezvényre történő jelentkezés lezárult.

 

Konferenciaanyagok

Wordcafé

Kérdések

Szöveges kivonat

 

Előadások

Dr. Jóźwiak Ákos: Újonnan felmerülő veszélyek azonosítása: Demeter projekt

Dr. Baranyai László: Mikroba-szaporodás adatok elemzése es integrálása Big Data rendszerbe

Dr. Lakner Zoltán, Kiss Anna, Milkovics Mátyás, Dr. Jóźwiak Ákos: A tej-és tejtermékek világkereskedelmének hálózata és annak sérülékenysége

Dr. Jóźwiak Ákos: Hálózatkutatás

Csorba Szilveszter, Kerekes Kata, Milkovics Mátyás Márton, Dr. Jóźwiak Ákos: Hatósági döntést támogató élelmiszerlánc-elemzések hálózatkutatással

Dr. Engelhardt Tekla, Dr. Farkas Zsuzsa, Dr. Jóźwiak Ákos: Állatjárványügyi adatelemzés és modellezés

Dr. Farkas Zsuzsa: Szermaradékértékek mintavételi bizonytalanságának meghatározása növényi terményekben adatelemzés segítségével

Tima Helga: Mikotoxin adatelemzésben rejlő lehetőségek


Friss hírek

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon
2021. szeptember 15, szerda

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon

Augusztus végén, több napon át folytatott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata a Velencei-tavon. A halőrök első ízben egy, a part menti sávban agonizáló, mozgásképtelen tőkés récére lettek figyelmesek, néhány nappal később pedig 8 darab bénulásos tüneteket produkáló, fiatal sárgalábú sirályt észleltek a tó szigetein. A szakemberek a beteg madarakat begyűjtötték és a lehető leggyorsabban eljuttatták a Tollas Barát Madármentés Alapítvány dunaharaszti telephelyére, valamint a Sukorói Vadmadárkórházba. A gyors és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a legtöbb állat túlélte a laboratóriumi vizsgálatok által igazolt botulintoxin-mérgezést, és rövidesen visszanyerhetik a szabadságukat.

Tovább >

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)
2021. szeptember 13, hétfő

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)

Gyógy- és fűszernövény palánta forgalmazásához abban az esetben lehet szükség a növénytermesztési hatóság engedélyére, ha a forgalomba hozott palánta fajtája a Nemzeti Fajtajegyzék – Gyógy- és fűszernövények A és B fejezeteiben államilag elismert fajtaként van feltüntetve (fakultatív fajták) és a palánta hazai előállítású. A fajta nélküli palánta engedély nélkül is forgalomba hozható. A fűszerként, élelmezési célból forgalomba hozott gyógy- és fűszernövények nem szaporítóanyagok, ezért azokat az alábbi szabályozás nem érinti.

Tovább >