null Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

2015. április 21, kedd

A NÉBIH Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált a támogatási jogcímeknek megfelelően specifikált egyedek listájának letöltése. A leszűrhető listákkal egyszerűbbé vált az április elejétől benyújtható támogatási kérelmek feltöltése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egységes kérelemkezelő felületén.

A tejhasznú tehenek, az anyatehenek, illetve a hízottbika-tartás támogatásának feltételeit szabályozó rendeleteknek megfelelően a támogatási kérelmeket a MVH egységes kérelemkezelő felületén kell benyújtani elektronikusan. Az igénylők részére a jövőben segítséget jelenthet, hogy az ENAR hozzáféréssel rendelkezők saját tenyészeteik esetében letölthetik az adott jogcímnek megfelelően specifikált, benyújtható egyedek listáját. Az ENAR-ból (https://portal.nebih.gov.hu/enar) letölthető excel tábla – ellenőrzést követően – közvetlenül feltölthető az MVH kérelemkezelő felületén.

A NÉBIH felhívja az állattartók figyelmét, hogy a letöltött adatok helyességének ellenőrzése az állattartók feladata! Fontos, hogy egyes kettőshasznú egyedek azonosítóit a tejhasznú és az anyatehén tartáshoz letölthető lista is tartalmazhatja, egy egyed azonban csak egy jogcímben kérelmezhető.

A falugazdászok ENAR-hoz való hozzáférésnek beállítása folyamatosan zajlik, így az állattartók – a személyes ügykezelés mellett – a területileg illetékes falugazdász közreműködését is kérhetik az e-ügyintézésnél.


Friss hírek

2024. április 16, kedd

Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét újra elérte a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van. A hatóság a madárinfluenza újbóli jelenléte miatt ismételten felhívja az állattartók figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára.

Tovább >

2024. április 16, kedd

Vetőburgonya-vásárláskor kizárólag fémzárolt vetőgumók közül érdemes választani

Jó minőségű, biztos termést hozó, egészséges vetőgumók ültetéséhez csak fémzárolt tételt érdemes vásárolni, melyek elsősorban gazdaboltokban, nagyobb áruházakban, szakáruházakban érhetőek el. A Nébih összefoglalta, mire érdemes vásárláskor ügyelni, valamint a hatósági címke bemutatásával is segítséget kíván nyújtani a burgonyát ültetők számára a magas minőségű, egészséges termés elérése érdekében.

Tovább >