null Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

2015. április 21, kedd

A NÉBIH Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált a támogatási jogcímeknek megfelelően specifikált egyedek listájának letöltése. A leszűrhető listákkal egyszerűbbé vált az április elejétől benyújtható támogatási kérelmek feltöltése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egységes kérelemkezelő felületén.

A tejhasznú tehenek, az anyatehenek, illetve a hízottbika-tartás támogatásának feltételeit szabályozó rendeleteknek megfelelően a támogatási kérelmeket a MVH egységes kérelemkezelő felületén kell benyújtani elektronikusan. Az igénylők részére a jövőben segítséget jelenthet, hogy az ENAR hozzáféréssel rendelkezők saját tenyészeteik esetében letölthetik az adott jogcímnek megfelelően specifikált, benyújtható egyedek listáját. Az ENAR-ból (https://portal.nebih.gov.hu/enar) letölthető excel tábla – ellenőrzést követően – közvetlenül feltölthető az MVH kérelemkezelő felületén.

A NÉBIH felhívja az állattartók figyelmét, hogy a letöltött adatok helyességének ellenőrzése az állattartók feladata! Fontos, hogy egyes kettőshasznú egyedek azonosítóit a tejhasznú és az anyatehén tartáshoz letölthető lista is tartalmazhatja, egy egyed azonban csak egy jogcímben kérelmezhető.

A falugazdászok ENAR-hoz való hozzáférésnek beállítása folyamatosan zajlik, így az állattartók – a személyes ügykezelés mellett – a területileg illetékes falugazdász közreműködését is kérhetik az e-ügyintézésnél.


Friss hírek

2023. június 5, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.06.05.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2023. június 5, hétfő

Idén is folytatják a szakmai munkát a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottságának budapesti ülésén

2023. június 13-16. között tartja Budapesten a 42. szakmai ülését az idén 60 éves FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS). A nemzetközi szervezet szabványrendszereinek laboratóriumi kérdéseit összefogó testület 1972 óta Magyarországon ülésezik, valamint az elnöki feladatokat is minden évben magyar szakember látja el.

Tovább >