Győr-Moson-Sopron-vármegye - 044. számú vizsgálat - Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha - Győr
Győr-Moson-Sopron-vármegye - 044. számú vizsgálat - Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha - Győr
044. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Telephely Tálalókonyha
(9027 Győr, Balassi u. 1.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 17,9 pont |
Menü: Csontleves finommetélttel, Paradicsomos káposztafőzelék sült sertéscombbal, Teljeskiőrlésű kenyér
Mintavétel ideje: 2022.04.06.
Mintavételi alap : 92 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ördögkonyha Kft
(9021. Győr, Mészáros Lőrincz utca 10.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves finommetélttel (236 g /adag)
Külső megjelenés: | Tiszta, aranysárga színű alaplé tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek kis mennyiségben, egy-két, feltehetően ételízesítőből származó zöldségfoszlány is látszik. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt megfelelő és arányos mennyiségben. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zsiradék mennyisége megfelelő, a tészta jól átfőtt, nem ázott. |
Illat: | Illata kissé gyenge de csontlevesre jellemző. |
Íz: | Íze jellemző, harmonikus, az ízesítés megfelelő, kevésbé intenzív. |
Paradicsomos káposztafőzelék sült sertéscombbal (194 g +36,6 g /adag)
Külső megjelenés: | A piros jellegzetes sűrűségű,, selymes fényű paradicsomos főzelékalapban sárgásfehér színű, szósszal bevont káposztalevél csíkok, főtt paradicsomhéj-darab és fűszerszemcsék láthatók megfelelő mennyiségben. Az 1 db 7x9 cm nagyságú, jellemző formájú hússzelet drappos színű, kérge barnás, jól tisztított. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, a káposzta jól átfőtt, nem elpuhult, a sűrítés csomómentes. A hússzelet jól átsült, jól tisztított, a hús rostjaira bomló, könnyen rágható. |
Illat: | A főzelék illatában a paradicsom édeskés-savanykás illata és a káposzta aromás illata harmonizál. A hús jellemző, tiszta, sült illatú. |
Íz: | A főzelék ízében a savanykás-édeskés íz mellett a káposzta aromás íze jól érvényesül, amit a sülthús íze harmonikusan kiegészít. Ízletes fogás. |
Teljeskiőrlésű kenyér (42 g /adag)
Külső megjelenés: | 1 db formában sütött, domború tetejű, kb. 8 cm széles, 7 cm magas, 1,5 cm vastag kenyérszelet héja egyenletes aranybarnára sütött, belseje a felhasznált lisztre jellemző színű, apró korpaszemcséket tartalmaz. |
Állomány: | A bélzet jól átsült, rugalmas, jól lazított, héja kissé keményebb. |
Illat: | Kissé savanykás, jellemző intenzív illatú. |
Íz: | Megfelelően savanykás, aromás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Csontleves finommetélttel:
- bors
- csont
- fokhagyma
- gyömbér
- karalábé
- kelkáposzta
- petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- sárgarépa
- só, jódozott
- vöröshagyma
- zeller, gumó
- száraztészta, 4 tojásos
Paradicsomos káposztafőzelék:
- bors
- búzaliszt (teljes kiőrlésű)
- káposzta, fejes
- köménymag
- kristálycukor
- olaj, napraforgó
- paradicsompüré
- só, jódozott
- vöröshagyma
- zeller, gumó
Sült sertéscomb:
- olaj, napraforgó
- sertés comb
- só, jódozott
Teljes kiőrlésű kenyér