Budapest- 84. vizsgálat - X. kerület - Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Budapest- 84. vizsgálat - X. kerület - Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
84. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (1101 Budapest, Üllői út 118.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
|
Menü: Dubary krémleves, Pirított kenyérkocka, Zöldbabos karottás rizs, Rántott halfilé Mintavétel ideje: 2014. január 28. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. Mechanika Konyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Dubary krémleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-barna, viszonylag híg lében sárga és fehérrépa foszlányok, néhány apró fehér csomó látható. Alján kevés fűszerszemcse. |
Állomány: |
Kevésbé sűrű állagú, hígan krémszerű, sima, selymes. A zöldségdarabkák ropogósak. |
Illat: |
Kellemes, karfiolos, gyengén aromás, kevésbé fűszeres. |
Íz: |
Nem túl sós, enyhén fűszeres. A karfiol íze jól érvényesül. Harmonikus ízhatású. |
Részletes összetétel: |
|
Zöldbabos karottás rizs (0,26 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Fehér színű hosszúszemű rizs, sárgarépa kockák, sárgahüvelyű zöldbab petrezselyem zölddel tarkítva. Több kisebb-nagyobb összeálló csomót tartalmaz. |
Állomány: |
A rizs szinte pergős, puha. A zöldségek kissé túlfőttek. A csomók könnyen szétnyomhatók. |
Illat: |
Kevésbé jellegzetes, gyengén fűszeres, tiszta. |
Íz: |
Kevésbé aromás, gyengén sós. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Rántott halfilé (1 darab/adag)
Külső megjelenés: |
Háromszög alakú, aranybarnára sült, viszonylag vastag panírrétegben, szürkésfehér halhús. A halszelet közel egyenletes vastagságú, kb. 7 mm burkolat nélkül. |
Állomány: |
A panírréteg kissé elpuhult, szívós, olajos tapintású. A halhús kellően átsült, rugalmasan puha, szálkamentes. |
Illat: |
Kissé olajszagú, a hal illata jellegzetes, nem túl intenzív. |
Íz: |
Rántott halra jellemző, nem túl erőteljes halízű. A vastag panírréteg ront az ízérzeten. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Pirított kenyérkocka (0,01 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Közel azonos méretű, eltérő színárnyalatú pirított kenyérkockák. Nagyságuk kb. 1cm. Zömében világos barna, néhány sötétebbre pirult. Felületük száraz tapintású. |
Állomány: |
Teljesen száraz, zsírtalan, ropogós. |
Illat: |
Pirított kenyérre jellemző, tiszta. |
Íz: |
Jellegzetes pirított kenyér íze van, tiszta. |
Részletes összetétel: |
félbarna kenyér (búzaliszt, rozsliszt, élesztő, térfogatnövelő szer) |