null Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 125. számú vizsgálat - Napközi Konyha - Arnót

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 125. számú vizsgálat - Napközi Konyha - Arnót

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 125. számú vizsgálat - Napközi Konyha - Arnót

125. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Napközi Konyha
(3713 Arnót, Alkotmány utca 1-1)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,6 pont

Menü: Rántott leves kenyérkockával, Tejszínes-kapros tokány, rizs köret

Rántott leves kenyérkockával, Tejszínes-kapros tokány, rizs köret

Mintavétel ideje: 2022.10.12.

Korosztály: 6-14 éves

Mintavételi alap : 50 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Arnót Község Önkormányzata
(3713 Arnót, Petőfi Sándor utca 120.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves kenyérkockával (366 g + 29 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, sűrű, sárgásbarna alaplében közel azonos nagyságú pirított kenyérkockák találhatóak. A leves tetején pirospaprikától narancssárgára színezett zsírcseppek úsznak. A levesben ételízesítőre emlékeztető sárgarépakockák és petrezselyemzöld darabok láthatóak.
Állomány: A leves csomómentes, kellően sűrű. A kenyérkockák roppanósak.
Illat: Illata az elnevezésre emlékeztető, paprikás és borsos, kissé zsíros.
Íz: A levesen érezhető a rántás, a paprika és a bors íze. A kenyérkockák íze tiszta.

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínes-kapros tokány, rizs köret (435 g /adag)

Külső megjelenés: A fogás tartalma főtt rizs, tetején sűrű, kaporral gazdagított szószban lévő, különböző méretűre vágott hússal. A tokányszósz sárgásbarnás színű, többségét a rizs magába szívta.
Állomány: A rizs pergős, jól átfőtt. A hús jól tisztított, kellően puha, rágási maradéktól mentes. A szaftcsomómentes, kellően sűrű.
Illat: A fogás illatán a kapor dominál, emellett pörköltre emlékeztető illat érezhető.
Íz: A fogás ízén érezhető a kapor és a tejszín, elnevezésével harmonizál, de a kapor íze dominál. A só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Rántott leves kenyérkockával:

  • Olaj (napraforgó)
  • finomliszt
  • fehér kenyér
  • babérlevél
  • fűszerpaprika, csemege
  • kömény, egész
  • só, jódozott
  • petrezselyemzöld, csomós

Tejszínes, kapros tokány:

  • sertéslapocka
  • olaj (napraforgó)
  • tejszín 
  • finomliszt
  • bors, fekete, őrölt
  • vöröshagyma
  • kapor, mirelit
  • lecsó, konzerv

Rizs köret:

  • olaj (napraforgó)
  • rizs
  • só (jódozott)

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >