Vissza

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban
2016. szeptember 23.

Egy vecsési hűtőházat ellenőriztek múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei. Az üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is.

Penészes falak és mennyezet, valamint rozsdás berendezés fogadta a NÉBIH ellenőreit, amikor Vecsésen egy csomagolással is foglalkozó hűtőházat ellenőriztek. A helyszínen rovartetemeket is bőven találtak. A higiéniai problémák miatt az üzem csomagolási tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A hatóság elrendelte 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból történő kivonását. A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minőségmegőrzési idejű virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.

Az ügyben érintett vállalkozás adatai elérhetők a jogsértés listán.

Kiemelt Ügyek Igazgatósága

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában
képek tömörítve

 

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2017. október 16, hétfő

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH
2017. október 12, csütörtök

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján
2017. október 11, szerda

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége
2017. október 10, kedd

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről
2017. október 10, kedd

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat
2017. október 9, hétfő

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat

Megújult az EFSA Journal
2017. október 9, hétfő

Megújult az EFSA Journal

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
2017. október 9, hétfő

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
2017. október 5, csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat
2017. október 5, csütörtök

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek
2017. október 4, szerda

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről
2017. október 2, hétfő

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról
2017. október 2, hétfő

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein
2017. október 2, hétfő

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani
2017. október 2, hétfő

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT
2017. október 2, hétfő

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT