Vissza

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról
2017. október 2.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által novemberben megrendezendő tudományos ülés célja, hogy megvitassa a friss epidemiológiai kutatási eredmények lehetséges felhasználását a növényvédő szerekkel engedélyezése során alkalmazott kockázatértékelő munka során.

Az EFSA tudományos konferenciára hívja a terület szakértőit, hogy együtt vitassanak meg számos, az utóbbi két évben megjelent, növényvédő szerek hatásairól szóló eredményt. 

A tudományos konferenciát 2017. november 21-én rendezik a pármai NH Hotelben, a regisztráció elérhető itt (regisztrációs határidő: 2017. november 6.).

Az eszmecsere elsősorban az EFSA Parkinson-kórral és gyermekkori leukémiával kapcsolatba hozott növényvédelmi termékek toxikológiai tulajdonságait feltáró tanulmányára (Investigation into experimental toxicological properties of plant protection products having a potential link to Parkinson's disease and childhood leukaemia) és az abból készített véleménytervezetre fókuszál. (Ez utóbbi az epidemiológiai tanulmányok módszertani határairól szól, jelenleg is nyilvános konzultáció folyik róla). A tanulmányokban megfogalmazott ajánlások arra vonatkoznak, hogy hogyan lehetne integrálni peszticidekkel kapcsolatos eredményeiket a növényvédő szerek hatósági engedélyezése során alkalmazott kockázatértékelő munkába.

A konferenciával kapcsolatban további információk és részletes program itt található.

Hivatalunk az EFSA Focal Pointon keresztül értesül az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot érintő hírekről.

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

A gépi kávétól a falusi vendégasztalig – Vegyen részt felmérésünkben!
2017. október 17, kedd

A gépi kávétól a falusi vendégasztalig – Vegyen részt felmérésünkben!

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2017. október 16, hétfő

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH
2017. október 12, csütörtök

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján
2017. október 11, szerda

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége
2017. október 10, kedd

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről
2017. október 10, kedd

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat
2017. október 9, hétfő

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat

Megújult az EFSA Journal
2017. október 9, hétfő

Megújult az EFSA Journal

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
2017. október 9, hétfő

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
2017. október 5, csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat
2017. október 5, csütörtök

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek
2017. október 4, szerda

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről
2017. október 2, hétfő

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein
2017. október 2, hétfő

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani
2017. október 2, hétfő

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT
2017. október 2, hétfő

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT