null Zoltai Anna bemutatása

Zoltai Anna bemutatása

Az OKÉS zsűri bemutatása

Több évtizedes területi élelmiszer ellenőrzési tapasztalat után, tízedik éve a NÉBIH (illetve jogelődje) Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti osztályának vezetője. Okleveles közegészségügyi-járványügyi felügyelő, élelmiszerbiztonsági szakmérnök, képzett érzékszervi bíráló. Szakértője a közétkeztetésnek. A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport vezetője, az Élelmiszer-higiénikusok Társaságának alelnöke.

Az általa vezetett osztály feladata a vendéglátás és étkeztetés hatósági élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseinek szakmai irányítása, az ellenőrzési módszerek kidolgozása, a hatósági szakemberek képzése, az élelmiszerek okozta megbetegedések kivizsgálásának koordinálása, a közétkeztetési ételek hatósági érzékszervi vizsgálatainak szervezése.

Tanít cukrász mesterképzésben és több felsőoktatási Intézményben. Rendszeresen szerepet vállal a NÉBIH lakossági és vállalkozói kommunikációjában. Az OKÉS előkészítésében és lebonyolításában, szakácskönyvek kiadásában harmadik éve vezetőként képviseli a NÉBIH-et.


Friss hírek

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >

2022. december 16, péntek

Dísznövény szaporítóanyag forgalmazói tevékenység éves bejelentése

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes dísznövény szaporítóanyag forgalmazónak évente be kell jelentenie tevékenységét és annak részleteit.

Tovább >