null Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

4. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Zrínyi Miklós Gimnázium (Zalaegerszeg, Rákóczi út 30.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Tojásleves, rakott karfiol, kenyér

Mintavétel ideje: 2013.június 6.

Napi adag: 267 adag/leves, 135 adag/rakott karfiol 

Főzőkonyha: Hungast Nyugat kft. (Kölcsey Ferenc Gimnázium Főzőkonyha, Zalaegerszeg, Rákóczi utca 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében törtfehér színű csurgatott tojásdarabok, felületén apró, narancssárga zsiradékcseppek, piros és barna fűszerszemcsék.

Állomány:

Jellegzetesen híg, opálos.

Illat:

Jellegzetes, köményes, rántásos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, köményes, tojásleves ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tojás
  • babérlevél
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • kömény
  • étolaj
  • só,
  • petrezselyem zöld mirelit
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Rakott karfiol (35 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Az aranysárga színű fedőréteg alatt törtfehér rizs, világossárga karfiol, világosbarna darált húsrétegek.

Állomány:

A zöldségek és a rizs jól átfőttek, a darált hús kellően puha, nem rágós.

Illat:

Összetevőkre jellemező, intenzív karfiol illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé fűszeres, megfelelően sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • darálni váló lapocka
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • natúr lecsókonzerv
  • étolaj
  • rizs
  • szerecsendió
  • karfiol mirelit
  • fokhagyma
  • tej 1,5%
  • tejföl 12%

Kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 1,5 cm vastagságú fehérkenyér szelet. A felsőhéj aranybarna színű, az alsóhéj barna. A bélzet törtfehér, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.

Állomány:

Tapintásra rugalmas, szájban kissé tapad.

Illat:

Jellegzetes, kissé savanykás, aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromaszegény, kissé savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >