null Zala megye- 26.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "A menü"

Zala megye- 26.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "A menü"

Zala megye- 26.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "A menü"

26.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)

„A menü”

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Pásztorleves, Zöldborsó főzelék, Szezámos sertés fasírt, Teljeskiőrlésű kenyér, Csokitalpas műzliszelet,

Mintavétel ideje: 2016.02.16.

Napi adag: 765 adag/ebéd

Főzőkonyha: Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pásztorleves (3dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében kockára vágott burgonya, sárgarépa, petrezselyem darabok, törtfehér tészta, apró, zöld fűszernövény darabkák, fekete és piros fűszerszemcsék. Felületén apró, narancs- piros színű zsiradék cseppek.

Állomány:

A zöldségek kellően átfőttek, tészta puha, de nem ragacsos.

Illat:

Burgonyás, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes. Harmonikus burgonyás, zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

Zöldborsó főzelék  (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgászöld színű főzelékalapban zöldborsó szemek, néhány apró sárgarépa darabka, zöld fűszernövény darabkák, egy-két apró fehér, sűrítőanyag csomó látható.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrű, a zöldborsó szemek kellően átfőttek.

Illat:

Jellegének megfelelő. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldborsó főzelékre jellemző, enyhén édeskés. Idegen íztől mentes.

 

Szezámos sertés fasírt (8dkg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült, külső felületén szezámmaggal szórt húsgolyó. A vágási felület világosbarna színű.

Állomány:

Az összetevők pépesre daráltak, a felületen a vékony, sült kéreg ropogós, a belső rész kissé száraz, kevésbé lédús.

Illat:

Jellegzetes, kellemesen fűszeres. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában kevésbé harmonikus, a hús íz kevésbé érződik. Idegen íztől mentes.

 

Teljeskiőrlésű kenyér(7,5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A kenyérszelet felső héja aranybarnára, az alsóhéj barnára sült. A bélzet egyenletes világosbarna színű, benne barna színű korpaszemcsék láthatók.

Állomány:

Jól lazított, csomómentes, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas

Illat:

Kellemesen aromás, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromás, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Csokitalpas műzliszelet(1 db/adag)

Külső megjelenés:

Téglatest alakú, fényes felületű, talprészén kb. 2 mm vastagságú kakaós masszával bevont szelet. Világosbarna, barna színű gabona magvakat, napraforgó, mazsola, mogyoró szemeket, néhány sötétbarna színű csokoládé darabkákat tartalmaz.

Állomány:

A kakaós massza sima, szájban jól olvadó, a magvak ropogósak, a mazsola jellegzetesen puha.

Illat:

Édeskés, gabona illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés gabona ízű. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Pásztorleves

Füstölt kenyérszalonna

Bors, fekete őrölt

Delikát

Fűszerpaprika (csemege)

Natúr lecsó konzerv

étolaj

Tarhonya

Gyökérkocka (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Tisztított burgonya

Sárgarépa

Vöröshagyma

 

Zöldborsófőzelék

Delikát

Étolaj

Liszt

Kristálycukor

Zöldborsó (mirelit)

Tej (1,5%)

 

Szezámos sertés fasírt

Bors, fekete őrölt

Fűszerpaprika (csemege)

étolaj

Fokhagyma (mirelit)

Vöröshagyma

Darálni való lapocka

Tojás

Szezámmag

Zsemlemorzsa

Zsemle (vizes)

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >