Zala megye- 19.számú vizsgálat- Gamesz Hévíz
Zala megye- 19.számú vizsgálat- Gamesz Hévíz
19.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):
Gamesz Hévíz (8380 Hévíz, Kossuth Lajos u. 4/A.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT |
átlag feletti |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Menü: Karalábé leves, csikós tokány orsótésztával, szőlő
Mintavétel ideje: 2015.10.14. Napi adag: 420 adag/ebéd Főzőkonyha: Gamesz Hévíz (8380 Hévíz, Kossuth Lajos u. 4/A.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karalábé leves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány zöldes-sárga, tiszta lében kb. 0,5 cm-es kockára vágott karalábé, néhány mm vastagságúra szeletelt sárgarépa, kisebb-nagyobb rózsákra szedett brokkoli és karfiol. Árpagyönggyel gazdagítva. Alján apró zöldfűszer foszlányok, tetején sárga olajcseppek. Az élénk színű zöldségektől tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A lé tiszta, hígan folyó. A zöldségek jól átfőttek, rugalmasan puhák, nem szétesők. Az árpagyöngy jellegének megfelelően rugalmas. |
Illat: |
Kellemes, zöldséglevesre jellemző, tiszta, harmonikus. |
Íz: |
Tiszta, zöldséges, jól fűszerezett, jól ízesített, bár az elnevezés alapján várható karalábé íze kevésbé dominál. Az árpagyöngy kellemes gabona ízű, növeli a leves beltartalmi értékét. Összhatásában harmonikus. |
Csikós tokány (30 dkg/adag) orsótésztával (15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 1 cm széles, 2-3 mm vastag, különböző hosszúságú csíkokra vágott húsdarabok, fűszerpaprikától narancssárgára színezett tejfölös szószban. |
Állomány: |
A hús rugalmasan puha, jól átfőtt. A mártás megfelelően sűrű, „krémes”, selymes, csomómentes. A tészta rugalmas, puha, nem összeragadt, nem szétfőtt. |
Illat: |
Kellemes, fűszeres, paprikás, tejfölös. Enyhe füstölt illat érezhető. |
Íz: |
A tokány jól fűszerezett, kellemesen ízesített, a szalonnától enyhén füstös ízvilágú. Az orsó tésztával harmonikus összhatást eredményez. Minden idegen íztől mentes. |
Szőlő (6 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Fél fürt szőlő, rajta sárgászöld színű, hosszúkás alakú, nagy méretű, ép, egészséges szemek. |
Állomány: |
Friss, roppanós, lédús. |
Illat: |
Kellemes, szőlőre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, édeskés, savanykás. Frissítő hatású. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Karalábé leves liszt só étolaj pirospaprika sárgarépa vöröshagyma mexikói vegyes zöldség, mirelit gyökér, mirelit zöldség zöldje, mirelit árpagyöngy
Csikós tokány liszt só étolaj pirospaprika sertéscomb füstölt szalonna tejföl vöröshagyma
Csőtészta száraztészta só étolaj |