null Zala megye- 18.számú vizsgálat-GESZ Főzőkonyha

Zala megye- 18.számú vizsgálat-GESZ Főzőkonyha

Zala megye- 18.számú vizsgálat-GESZ Főzőkonyha

18.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

GESZ Főzőkonyha Keszthely

(8560 Keszthely, Mártírok útja 1.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csurgatott tojásleves, brokkoli főzelék vagdalttal, teljes kiőrlésű búza vekni, alma

 

Mintavétel ideje: 2015.10.14.

Napi adag: 405 adag/ebéd

Főzőkonyha: GESZ Főzőkonyha Keszthely

Részletes érzékszervi minősítés:

 Csurgatott tojásleves (2,5 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

 

Fűszerpaprikától sárgás-drappos színárnyalatúra színezett, enyhén opálos híg lében arányos mennyiségű törtfehér színű tojásfoszlány. A tetején élénkpiros olajcseppek és apró zöldfűszer foszlányok láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó, csomómentes. A csurgatott tojásfoszlányok puhára főttek.

Illat:

Tojáslevesre jellemzően köményes, paprikás.

Íz:

Köményes, paprikás, kevésbé intenzív, enyhe „glutamátos” utóíz érezhető.

 

Brokkoli főzelék (2,5 dl/adag) vagdalttal (7 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Halványzöld színű főzelék alapban sötétebb színű brokkoli szemcsék, valamint kisebb-nagyobb brokkoli rózsák láthatók.
A vagdalt 1,5 cm vastag, kb. 10 cm hosszú, formában sült. Teteje sötétebb barna, metszésfelülete mozaikos, barnás-rózsaszínű hússzemcsék, drappos zsemle darabkák, és fekete fűszerszemcsék alkotják.

Állomány:

Krémes, kellően sűrű, összességében homogén, csomómentes, a benne található brokkoli rózsák kellően puhák.
A vagdalt jól átsült, rágási maradék nincs.

Illat:

Brokkoli főzelékre jellemző, kevésbé intenzív, gyengébben fűszeres, enyhén édeskés.

A vagdalt fűszeres, hagymás illatú.

Íz:

A brokkoli jellegzetes, kellemes, édeskés ízvilágához a nem túl fűszeres, gyengén borsos, de harmonikus ízvilágú vagdalt jól párosul.

 

Teljes kiőrlésű búza vekni (4 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

 

Kb. 1,5 cm vastag, világosbarna, „mozaikos” bélzetű, rozsdabarna héjú, formában sült, háromszög alakban kettévágott kenyérszelet. A bélzetben apró, barna gabona szemcsék láthatók.

Állomány:

A bélzet jól lazított, lyukacsos szerkezetű. Puha, rugalmas. A héja kissé visszapuhult.

Illat:

Jellegének megfelelően enyhén savanykás, gabonás. Minden idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, tiszta, idegen íztől mentes.

 

Alma (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

7 cm átmérőjű, zöldes- sárgás- pirosas, cirmos, szabályos alakú alma. Ép, egészséges, sérülésmentes.

Állomány:

Fajtának megfelelően lédús, hersegően ropogós.

Illat:

Kellemes, jellegzetes, savanykás, tiszta.

Idegen szagtól mentes

Íz:

Kellemesen frissítő, zamatos, édeskés-savanykás.

Idegen íztől mentes

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csurgatott tojásleves

olaj

tojás

liszt

fűszerpaprika

kömény

ételízesítő

ecet

 

Brokkoli főzelék

olaj

tej

tejföl

liszt

bors

ételízesítő

brokkoli

 

Vagdalt

sertéshús

olaj

tojás

zsemlemorzsa

zsemle

bors

fűszerpaprika

fokhagyma

vöröshagyma

 

Sült csirkecomb

csirke felsőcomb

vöröshagyma

olaj, napraforgó

só, jódozott

bors, őrölt

 

Céklasaláta

cékla, ecetes, vödrös

cékla saláta, konzerv

 

Szilvás-aszalt barackos túrókrém

 

túró sovány

lekvár, szilva

aszalt gyümölcs

tejföl 12%

porcukor


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >