null Zala megye- 10. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (B menü)

Zala megye- 10. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (B menü)

Zala megye- 10. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (B menü)

10. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Petőfi Sándor Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi utca 17-21.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem megfelelő

Menü: Májgombócleves, Majorannás burgonyafőzelék, Csirkepörkölt, Göcseji fehér kenyér

Mintavétel ideje: 2014. március 27.

Napi adag: 746 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast Nyugat kft. (Petőfi Sándor Általános Iskola, Zalaegerszeg, Kosztolányi utca 17-21.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgombócleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű lében csíkokra vágott sárgarépa, fehérrépa és karalábé kockák, barna színű hengeres májgaluskák, apró zöld növényi darabok.Felületén apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé opálos, a zöldségek és a májgaluska kellően átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkemáj
  • tojás
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • delikát
  • majoránna
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • gyökérkocka (mirelit)
  • karalábékocka (mirelit)
  • petrezselyemzöld (mirelit)
  • zellerkocka (mirelit)
  • sárgarépa
  • vöröshagyma

Majorannás burgonyafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű főzelékalapban kisebb-nagyobb kockákra vágott burgonya, apró piros fűszerszemcsék, sok apró, zöld fűszernövény darabok.

Állomány:

A főzelékalap csomómentes, megfelelő sűrűségű, a burgonya kockák kellően átfőttek.

Illat:

Majorannás, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában kevésbé harmonikus. Túlfűszerezett, kissé sós, enyhén savanykás.

Részletes összetétel:

  • babérlevél
  • liszt
  • ecet
  • majoránna
  • étolaj
  • tisztított burgonya
  • vöröshagyma
  • tejföl 12%

Csirkepörkölt (0,1 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancssárgás-pirosas színű alapban különböző méretűre és alakúra vágott csirkehús darabok, fekete, piros fűszerszemcsék, apró paprika darabok, paradicsom foszlányok láthatók.

Állomány:

A pörkölt alap jellegzetesnél hígabb, a húsdarabok egy része porcos, rágós.

Illat:

Jellegzetes, kellemesen fűszeres. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A sós íz dominál, a jellegzetes pörkölt íz kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkecomb filé
  • liszt
  • fekete őrölt bors
  • fűszerpaprika (csemege)
  • natúr lecsó konzerv
  • étolaj
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Göcseji fehér kenyér (1 szelet 0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Egy, kb. 2 cm vastagságú kenyérszelet. A felső héj aranysárga színű, az alsóhéj barna. A bélzet törtfehér, egyenletesen lazított.

Állomány:

Tapintásra és szájban rágáskor rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromás, ízletes, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >