null Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

1/b. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Burgonyagombóc leves, zöldbab főzelék pulykapörkölttel

Mintavétel ideje: 2013. február 18.
Napi adag: 189 adag leves / 95 adag

Főzőkonyha: Hungast Nyugat Kft.
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyagombóc leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, enyhén zavaros lében sárga- és fehérrépa, valamint zellerkockák, apró burgonyagaluskák, sárgarépafoszlányok, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé zavaros, hígan folyó, a burgonyagaluska és a zöldségek puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegtelen, kevésbé aromás, enyhén zöldséges.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, enyhén sós.

Részletes összetétel:

  • Tojás
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Étolaj
  • Gyökérkocka (mirelit)
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zellerkocka (mirelit)
  • Burgonya
  • Vöröshagyma

Zöldbab főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett, rózsaszínes drapp színű, sűrű mártásban eltérő méretű sárgahüvelyű zöldbab darabok.

Állomány:

Kellően besűrített, csomómentes főzőlé. A zöldbab szálkás, kissé kemény.

Illat:

Zöldbab konzerv illata érződik. Savanykás. Nem kellemes.

Íz:

Savanykás, sós, zöldbabkonzerv íz dominál. Nem harmonikus, nem kellemes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Fűszerpaprika (csemege)
  • Étolaj
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Zöldbab (mirelit)
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Tejföl 12%

Pulykapörkölt (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett, zavaros lében különböző méretű húskockák. Tetején narancssárga zsírcseppek. Néhány rosszul tisztított, zsíros húsdarab.

Állomány:

Pörköltszafthoz képest híg, zavaros lé. A hús vegyes állományú. A többség puha, de néhány rágós, kevésbé jól átfőtt darab is található.

Illat:

Termékre jellemző, fűszeres, paprikás, pörkölt illat.

Íz:

Pörköltre jellemző, aromás.

Részletes összetétel:

  • Pulyka comb (felső, filé)
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Fűszerpaprika (csemege)
  • Kömény
  • Natúr lecsó – konzerv
  • Étolaj
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma

Kenyér (2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

2 db félszelet kenyér. Drappos szürke bélzet, sötétebbre sült barna héj.

Állomány:

Laza, rugalmas, több nagy és sok kicsi lyuk.

Illat:

Jellegzetes, aromás, enyhén élesztőszagú.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé sós, jellegzetes.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >