null Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

1/a. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Burgonyagombóc leves, kerti főzelék virslivel, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. február 18.
Napi adag: 189 adag leves / 94 adag

Főzőkonyha: Hungast Nyugat Kft.
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyagombóc leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, enyhén zavaros lében sárga- és fehérrépa, valamint zellerkockák, apró burgonyagaluskák, sárgarépafoszlányok, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé zavaros, hígan folyó, a burgonyagaluska és a zöldségek puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegtelen, kevésbé aromás, enyhén zöldséges.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, enyhén sós.

Részéletes összetétel:

  • Tojás
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Étolaj
  • Gyökérkocka (mirelit)
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zellerkocka (mirelit)
  • Burgonya
  • Vöröshagyma

Kerti főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos krémsárga mártásban zöldborsószemek, sárgarépakockák, kicsi karfiolrózsák, sok apró és sárga zöldségpötty.

Állomány:

A mártás sűrű, a zöldségek puhák. A brokkoli teljesen szétfőtt.

Illat:

Illatában a brokkoli illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, kissé édes, kevésbé harmonikus, kevésbé kellemes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Kristálycukor
  • Étolaj
  • Brokkoli (mirelit)
  • Karfiol (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zöldborsó (mirelit)
  • Tej 1,5 %

Sült virsli (2 db/adag)

Külső megjelenés:

2 db 13-14 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű, keresztbe bevagdosott, egyik oldalán erősen ráncos, bőr nélküli, rúd alakú virsli. Kevésbé sültnek látszó. Nem tetszetős.

Állomány:

Rugalmas, puha, rágási maradék van.

Illat:

Enyhén füstölt illatú.

Íz:

Sós, ízfokozó íze érződik. Inkább főtt, mint sült virslire emlékeztető íz.

Részletes összetétel:

  • Virsli
  • Étolaj

Félbarna kenyér (2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

2 db félszelet kenyér. Drappos szürke bélzet, sötétebbre sült barna héj.

Állomány:

Laza, rugalmas, több nagy és sok kicsi lyuk.

Illat:

Jellegzetes, aromás, enyhén élesztőszagú.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé sós, jellegzetes.


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >