null Víziállat-egészségőri képzés

Víziállat-egészségőri képzés

Víziállat-egészségőri képzés

Víziállat-egészségőri tevékenységet csak az arra jogosult, az azt igazoló bizonyítvánnyal rendelkező személyek folytathatnak. A tevékenység végzése meghatározott felsőfokú végzettséghez, a NÉBIH által szervezett tanfolyam elvégzéséhez és azt követően történő sikeres vizsgázáshoz kötött.

A NÉBIH által szervezett víziállat-egészségőri tanfolyamon való részvétel nincs feltételhez kötve. A víziállat-egészségő tevékenység végzése azonban a tenyésztett víziállatokra és az azokból származó termékekre vonatkozó állat-egészségügyi követelményekről és a víziállatokban előforduló egyes betegségek megelőzéséről és az azok elleni védekezésről szóló 127/2008. (IX. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott feltételekhez kötött. Ez alapján képesített víziállat-egészségőr kizárólag az lehet, aki szolgáltató állatorvosi tevékenységet folytat, vagy halászati szak-üzemmérnöki, halászati szakmérnöki vagy okleveles halászati mérnöki képesítéssel rendelkezik, vagy halászati témában dr. univ, PhD vagy kandidátusi fokozatot szerzett, vagy felsőfokú állattenyésztő szakon szerzett, felsőfokú halászati szakirányú képzést igazoló végzettséggel vagy agrármérnök képesítéssel, és tízéves halászati munkakörben eltöltött igazolt szakmai gyakorlattal rendelkezik, és a NÉBIH által szervezett képesítő víziállat-egészségügyi tanfolyam elvégezését követően eredményes vizsgát tett.

Kapcsolódó anyag
Tájékoztató víziállat-egészségőri képzés szervezéséről

 


Friss hírek

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih
2020. október 21, szerda

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább >

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih
2020. október 20, kedd

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

Tovább >