null Veszprém megye- 9. vizsgálat - Veszprém - Báthory Általános Iskola

Veszprém megye- 9. vizsgálat - Veszprém - Báthory Általános Iskola

Veszprém megye- 9. vizsgálat - Veszprém - Báthory Általános Iskola

9. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Báthory Általános Iskola (8200 Veszprém)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: gyümölcsleves, csirkemell rántva, petrezselymes, főtt burgonya, savanyúság

Mintavétel ideje: 2013. március 27.
Napi adag: 398 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt. 47. Báthory Iskola étterem
(8200 Veszprém, Halle u. 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Rózsaszínű lében megfelelő mennyiségű magozott meggy, alma és barack kockák láthatók. A leves felszínén sötétbarna fűszerszemcsék és apró fehér pöttyök.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, a meggy és a barack darabok jól átfőttek, nem elpuhultak, az alma darabok túlfőttek, puhák.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus, fahéjas. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, fahéjas, de összhatásában kissé jellegtelen.

Részletes összetétel:

  • kristálycukor
  • liszt
  • szegfűszeg
  • tejföl 20%-os
  • meggy (magozott, mirelit)
  • alma
  • őszibarack befőtt
  • erdei mix
  • vaníliáscukor
  • citromlé (olympos)
  • fahéj
  • gyümölcsleves

Csirkemell rántva (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült panírban jellegzetes alakú, kb. 8 mm vastagságú, fehér színű csirkemell szelet.

Állomány:

A hús szelet megfelelően átsült, nem rágós, nem száraz, a panír réteg kellően vastag.

Illat:

Rántott húsra jellemző, kellemes. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellemes. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • olaj (napraforgó)
  • liszt
  • tojás
  • tej 1,5 %
  • csirkemell filé
  • szezám mag
  • zsemlemorzsa

Petrezselymes, főtt burgonya (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretűre aprított burgonyakockák nagyon kis mennyiségű apróra vágott petrezselyemmel megszórva. 

Állomány:

Túlfőtt, puha, kissé pépes állományú.

Illat:

Főtt burgonyára jellemző, petrezselyem illat nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt burgonyára jellemző, a petrezselyem íze nem érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • petrezselyemlevél (szárított)
  • burgonya (tisztított)
  • olaj (napraforgó)

Savanyúság (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

2 db hosszában félbevágott uborka. A héj olajzöld színű, belső része világoszöld.

Állomány:

Ropogós.

Illat:

Csemege uborkára jellemző, édeskés, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, harmonikus, édeskés-savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csemege uborka (konzerv): uborka, babérlevél, feketebors, koriander, ivóvíz, konyhasó

Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >