null Veszprém megye-46.számú vizsgálat-Gábor Áron Általános Iskola

Veszprém megye-46.számú vizsgálat-Gábor Áron Általános Iskola

Veszprém megye-46.számú vizsgálat-Gábor Áron Általános Iskola

46.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gábor Áron Általános Iskola (8225 Szentkirályszabadja, József Attila út 8.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zeller krémleves, Rakott burgonya, Teljeskiőrlésű kenyér, Uborka

Mintavétel ideje: 2016.02.18.

Napi adag: 60 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szentkirályszabadjai Szivárvány Óvoda (8225 Szentkirályszabadja, Kossuth út 22.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zeller krémleves (3,5dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárga színű alaplében apró zöld növényi darabkák, néhány sárgarépa darabka, barna színű levesgyöngy láthatók. Felületén apró fehér sűrítőanyag cseppek.

Állomány:

A leves krémes, kellően sűrű, csomómentes. A levesbetét ropogós.

Illat:

 

Harmonikus. A zeller illata jól érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Rakott burgonya, Teljeskiőrlésű kenyér, uborka  (28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Karikára vágott burgonya szeletek között kolbász karikák, tejföl és főtt tojás darabok láthatók.
A kenyérszelet felső héja arany-barnára, az alsóhéj barnára sült. A bélzet egyenletes világosbarna színű.

Olajzöld, kb. 6-7 cm hosszúságú, a vágási felületen halványzöld színű uborkák.

Állomány:

A burgonya és a tojás jól átfőtt, a kolbász szájban rágáskor összeálló. A kenyér jól lazított, csomómentes, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas Az uborka ropogós.

Illat:

 

Enyhén füstölt kolbász illatú. A kenyér kellemesen aromás, tiszta. Az uborka jellegzetesen savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A jellegzetes főtt burgonya íz mellett gyengén a füstölt kolbász íze is érezhető. A kenyér kellemesen aromás, tiszta. Az uborka harmonikusan savanykás és édeskés. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zeller krémleves

Zeller (friss)

Só jódozott

Petrezselyem levél friss

Napraforgóolaj

Búzaliszt

Ételízesítő por

Tejföl 20%

Tej 1,5%

levesgyöngy

 

Rakott burgonya

Burgonya (téli)

Kolbász (Füstölt)

Napraforgóolaj

Tejföl 20%

Tojás

Zsemlemorzsa

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >