Veszprém megye- 4. vizsgálat - Veszprém - Egry úti Körzeti Óvoda - Nárcisz Tagóvoda
Veszprém megye- 4. vizsgálat - Veszprém - Egry úti Körzeti Óvoda - Nárcisz Tagóvoda
4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Egry Úti Körzeti Óvoda – Nárcisz Tagóvoda (Veszprém)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Karfiolleves, harcsapaprikás, tészta köret Mintavétel ideje: 2013. február 13. Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett világos narancssárga színű lében több kisebb és egy nagyobb karfiol rózsa, sárgarépa szeletek, fehérrépa kockák és apró zöld fűszerdarabkák találhatók. A leves felszínén néhány apró zsiradékcsepp látható. |
Állomány: |
A leves jellegzetes sűrűségű, a karfiol és a zöldségek kellően átfőttek. |
Illat: |
Karfiollevesre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Karfiollevesre jellemző, de kissé gyengébb íz hatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Halpaprikás (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
A halszelet jellegzetes alakú, kb. 14 cm hosszúságú, egyik végén kb. 4 cm szélességű, másik végén elkeskenyedő. Tömege kb. 49 g. A szaft narancsos színű, rendkívül kevés mennyiségű. |
Állomány: |
A hal megfelelően főtt, kagylósan törő, rugalmas, nem száraz, nem széteső. A szaft sűrű. |
Illat: |
A hal illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A hal íze kellemes, jellegzetes, a szaft nagyon kevés, íze gyengén érezhető. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Tészta köret (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Egyenletes világossárgás- törtfehér színű, bordázott felületű, jellegzetesen ívelt alakú szarvacska tészta. Néhány törött és szétfőtt darabot tartalmaz. |
Állomány: |
Az egész darabok megfelelően átfőttek, a törött darabok puha állományúak. |
Illat: |
Főtt tésztára jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Főtt tésztára jellemző. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|