null Veszprém megye- 4. vizsgálat - Veszprém - Egry úti Körzeti Óvoda - Nárcisz Tagóvoda

Veszprém megye- 4. vizsgálat - Veszprém - Egry úti Körzeti Óvoda - Nárcisz Tagóvoda

Veszprém megye- 4. vizsgálat - Veszprém - Egry úti Körzeti Óvoda - Nárcisz Tagóvoda

4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Egry Úti Körzeti Óvoda – Nárcisz Tagóvoda (Veszprém)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Karfiolleves, harcsapaprikás, tészta köret

Mintavétel ideje: 2013. február 13.
Napi adag: 75 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt.
(4015 Egyetemi Étterem)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett világos narancssárga színű lében több kisebb és egy nagyobb karfiol rózsa, sárgarépa szeletek, fehérrépa kockák és apró zöld fűszerdarabkák találhatók. A leves felszínén néhány apró zsiradékcsepp látható.

Állomány:

A leves jellegzetes sűrűségű, a karfiol és a zöldségek kellően átfőttek.

Illat:

Karfiollevesre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Karfiollevesre jellemző, de kissé gyengébb íz hatású. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Sárgarépa kocka (mirelit)
  • Gyökér kocka (mirelit)
  • Karfiol (mirelit)
  • Pirospaprika (fűszerpaprika)
  • Delikát
  • Petrezselyemlevél (szárított)
  • Olaj (vénusz)
  • Sárgarépa
  • Teljes tojáspor

Halpaprikás (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

A halszelet jellegzetes alakú, kb. 14 cm hosszúságú, egyik végén kb. 4 cm szélességű, másik végén elkeskenyedő. Tömege kb. 49 g. A szaft narancsos színű, rendkívül kevés mennyiségű.

Állomány:

A hal megfelelően főtt, kagylósan törő, rugalmas, nem száraz, nem széteső. A szaft sűrű.

Illat:

A hal illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A hal íze kellemes, jellegzetes, a szaft nagyon kevés, íze gyengén érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Tonhalfilé
  • Liszt
  • Lecsó konzerv
  • Fekete bors
  • Pirospaprika (delikát)
  • Fűszerkeverék
  • Olaj
  • Vöröshagyma, tejföl 12%

Tészta köret (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes világossárgás- törtfehér színű, bordázott felületű, jellegzetesen ívelt alakú szarvacska tészta. Néhány törött és szétfőtt darabot tartalmaz.

Állomány:

Az egész darabok megfelelően átfőttek, a törött darabok puha állományúak.

Illat:

Főtt tésztára jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt tésztára jellemző. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Olaj (vénusz)
  • Szarvacska tészta

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >