null Veszprém megye- 23. vizsgálat - Enying - Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola

Veszprém megye- 23. vizsgálat - Enying - Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola

Veszprém megye- 23. vizsgálat - Enying - Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola

23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola (8130 Enying, Kossuth u. 65.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Sertés raguleves, aranygaluska, vanília mártás

Mintavétel ideje: 2013. január 22.
Napi adag: 160 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Bakony Gaszt Zrt.
(8200 Veszprém, Radnóti tér 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertés raguleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében közel különböző nagyságú hús, sárgarépa, fehérrépa kockák törtfehér galuska. Felületén apró narancssárga zsiradékcseppek.

Állomány:

A leves jellegzetes sűrűségű, a zöldborsó szemek kissé kemények, a galuska kissé túlfőtt, a húskockák megfelelően puhák.

Illat:

Jellegzetes, zöldségek közül a konzerv zöldborsó illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, a konzervzöldborsó íze tolakodó. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • liszt
  • bors
  • csontleves alap
  • delikát
  • olaj (vénusz)
  • sertés lapocka
  • száraz tészta (4 tojásos)
  • zeller
  • gyökér kocka (mirelit)
  • sárgarépa kocka (mirelit)
  • petrezselyemzöld (mirelit)
  • fokhagyma
  • pirospaprika (fűszerpaprika)

Aranygaluska (0,15 kg/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes, szabálytalan négyzet alakú, darált dióval borított tészta darabok. Az alsó és a felső lapok világosbarnára sültek, oldala törtfehér színű.

Állomány:

A tészta jól lazított, csomómentes, rugalmas, megfelelően átsült.

Illat:

Kelt, sült tésztára jellemző, édeskés, diós illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, édeskés, kellemesen diós ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • mazsola
  • liszt
  • kristálycukor
  • dió
  • élesztő
  • zsír
  • dejó (diópótló)
  • tej 1,5 %
  • olaj (vénusz)
  • citrom
  • tojás

Vanília mártás (0,15 l/ adag)

Külső megjelenés:

Fényes, világossárga színű mártás.

Állomány:

A jellegzetesnél kissé hígabb, néhány kisebb csomót tartalmaz.

Illat:

Kelt, sült tésztára jellemző, édeskés, diós illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé jellegzetes, kevésbé aromás, kissé íztelen.

Részletes összetétel:

  • vaníliás pudingpor
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >