Veszprém megye- 22. vizsgálat - Veszprém - Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola
Veszprém megye- 22. vizsgálat - Veszprém - Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola
22. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bárczi Gusztáv Ált. Isk. Speciális Szakiskola (8200 Veszprém, Battyány utca 12.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Daragaluska leves, sárgaborsó főzelék, vagdalt, kenyér Mintavétel ideje: 2013. november 12. Főzőkonyha: Bárczi Gusztáv Ált. Isk. Speciális Szakiskola (8200, Veszprém, Batthyány utca 12.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Sárga színű lében sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, tört fehér daragaluska és zöld fűszernövény darabok találhatók, felületén apró zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A leves kissé opálos, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek, nem elpuhultak. |
Illat: |
Ételízesítő illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemes, harmonikus. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Sárgaborsó főzelék (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes barnás-narancssárga színű főzelékalapban apró sárgaborsó darabok, piros, fekete színű fűszerszemcsék, zöld növényi darabkák láthatók. |
Állomány: |
A főzelékalap kellően sűrűs, csomómentes, a sárgaborsó darabok puhára főttek. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemes. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikus, kellemesen fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Vagdalt (2 db/ adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes alakú húspogácsa, külső panírréteg arany barnára sült, húspép barna színű, benne piros, fekete fűszerszemcsék, fehér színű hagyma darabkák. |
Állomány: |
A panírréteg ropogós, a húspép kissé puha, pépes. |
Illat: |
Jellegzetes, illatában a húspép és a hagyma dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Gyengén fűszeres. A hagyma és a só íze érezhető. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Kenyér (1 szelet/ adag)
Külső megjelenés: |
A két fél kenyérszelet felső héja aranybarna színű, fényes, aranysárga színű kukoricaszemcsékkel szórt. Az alsóhéj matt, barna, kissé lisztes. A bélzet tört fehér. |
Állomány: |
Egyenletesen lazított, csomómentes, vékony pórusfalú, tapintásra és rágáskor rugalmas, nem tapad. |
Illat: |
Jellegzetes, aromás, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, harmonikus, aromás, kellően sós. Idegen íztől mentes. |