null Veszprém megye- 19. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

Veszprém megye- 19. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

Veszprém megye- 19. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Csillag úti Óvoda (Veszprém, Lóczy L. utca 26.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Csurgatott tojásleves, mexikói pulykacomb tokány, tarhonya

Mintavétel ideje: 2013. szeptember 16.
Napi adag103 adag/ebéd

Főzőkonyha: Csillag úti Óvoda (Veszprém, Lóczy L. utca 26.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csurgatott tojásleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-barna színű alaplében kellő mennyiségű csurgatott tojás darabok, barna és piros színű fűszerszemcsék. Felületén apró, narancssárga színű zsírcseppek láthatók.

Állomány:

Hígan folyó opálos.

Illat:

Kevésbé jellegzetes, erősen rántás illatú, a kömény illata enyhén érződik. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, a rántás és az ételízesítő íze dominál.

Részletes összetétel:

  • liszt
  • tojás
  • fűszerpaprika
  • kömény
  • delikát
  • étolaj (Vénusz)
  • vöröshagyma

Mexikói pulykacomb tokány (1 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos-pirosra színezett alapban kockára vágott húsdarabok, sárgarépa kockák, sárgahüvelyű zöldbab darabok, kukorica és zöldborsó szemek, néhány piros pritaminpaprika darab, apró sötétzöld fűszerdarabkák láthatók.

Állomány:

A tokány alap kellően sűrű, csomómentes, a húskockák puhák, nem rágósak, a zöldségek kellően átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, kellemesen paprikás, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, harmonikus, fűszeres. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • liszt
  • mexikói keverék (mirelit)
  • bors fekete
  • delikát
  • étolaj (Vénusz)
  • vöröshagyma
  • pulyka felsőcomb

Tarhonya (2 dl/ adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes hengeres alakú, világos és sötétbarna színűre pirított tarhonya. Néhány kisebb – nagyobb lazán összetapadt csomót tartalmaz.

Állomány:

Jól átfőtt, nem puha, nem ragacsos.

Illat:

Tarhonyára jellemző illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, pirított, főtt tarhonya ízű, kellően sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tarhonya
  • étolaj (Vénusz)

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >