null Veszprém megye- 1. vizsgálat - Várpalota - Várkerti Általános Iskola Szakiskola és Tagiskolái Iskola

Veszprém megye- 1. vizsgálat - Várpalota - Várkerti Általános Iskola Szakiskola és Tagiskolái Iskola

Veszprém megye- 1. vizsgálat - Várpalota - Várkerti Általános Iskola Szakiskola és Tagiskolái Iskola

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Várkerti Általános Iskola Szakiskola és Tagiskolái Iskola (8100 Várpalota, Thury tér 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Grízgaluska leves, fokhagymás sült, rizs, párolt zöldség

Mintavétel ideje: 2013. január 30.
Napi adag: 291 adag/ebéd

Főzőkonyha: K-P Vendéglátó Bt.
(8100 Várpalota, Muskátli u. 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Grízgaluska leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-sárgás színű levesben több, hosszúkás alakú, különböző nagyságú kb. 0,4-5 cm-es, világos sárgás-fehér színű grízgaluska darabok, 1 db narancssárga sárgarépa kocka és 2 db fehér színű zöldség kocka látható. A leves felületén apró, narancs színű zsiradék cseppek láthatók. A lében sok apró, szétfőtt grízgaluska darabka található.

Állomány:

A leves a jellegzeteshez képest sűrűbb, krémleves sűrűségű, zavaros. A grízgaluska rágós, külső felülete ragacsos.
A legnagyobb méretű darabok belseje kevésbé átfőtt.

Illat:

Erősen rántás illatú, aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Az alaplé jellegtelen, aroma- és fűszerszegény. A grízgaluska jellegtelen, íztelen. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sárgarépa korong
  • Petrezselyem gyökér kocka
  • Vöröshagyma
  • Liszt
  • Fokhagymapor
  • Étolaj
  • Búzadara
  • Tojás

Fokhagymás sült (1 db/adag)

Külső megjelenés:

A hús szelet jellegzetes alakú, kb. 9,5 cm x 5 cm nagyságú és kb. 0,5 cm szeletvastagságú. Tömege 31,4 g. Egybesült, szeletelt húsra jellemzően a szelet felső szélén sült, sötétbarna színű kéreg látható. A vágásfelület sült húsra jellemző színű.

Állomány:

Jól átsült, nem rágós, nem száraz.

Illat:

Jellegzetes, fokhagymás, sült hús illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen fokhagymás, kellően sós és aromás sült hús ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sertés vastaglapocka (színhús)
  • Étolaj
  • Liszt
  • Fokhagymapor

Rizs (0,1 kg/ adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú, eltérő méretű szemek. A köret sok apró, tört szemet tartalmaz.

Állomány:

A rizs szemek különállóak, nem ragacsosak. Az apróbb, tört szemek kissé szétfőttek, az egész szemek kissé kemények.

Illat:

Főtt rizsre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt rizsre jellemző. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Rizs (A minőségű)
  • Étolaj

Párolt zöldség (0,1 kg/ adag)

Külső megjelenés:

A köretben sárga hüvelyű zöldbab és narancssárga színű sárgarépa darabok, sárga kukorica szemek találhatók közel azonos arányban.
A zöldbab darabok közel azonos, kb. 2 cm hosszúságúak, néhány hüvely darab szétnyílt. A kukorica szemek épek, jellegzetes alakúak.
A sárgarépa darabok mérete eltérő, a kb. 0,5 cm nagyságúak mellett nagy részük szétfőtt, apró.

Állomány:

A sárgarépa szétfőtt, a zöldbab kellően átfőtt, de nem elpuhult, a kukorica szemek többsége kellően átfőtt, de néhány kemény szemet is tartalmaz.

Illat:

Jellegzetes zöldségkonzerv illat érezhető. A zöldbab illata dominál, a sárgarépa és a kukorica illata gyenge. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Párolt zöldségkeverékre jellemző. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sárgahüvelyű vágott bab
  • Kukorica (morzsolt)
  • Sárgarépa kocka

Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >