null Tolna megye- 8. vizsgálat - Alsónyék - Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Alsónyéki Tagintézete

Tolna megye- 8. vizsgálat - Alsónyék - Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Alsónyéki Tagintézete

Tolna megye- 8. vizsgálat - Alsónyék - Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Alsónyéki Tagintézete

8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Alsónyéki Tagintézete (7148 Alsónyék, Fábián Pál u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Májgaluska leves, paprikás burgonya füstölt kolbásszal, csemege uborka, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. október 2.
Napi adag: 30 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde konyha
(7140 Bátaszék, Budai u. 9-11.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, világossárga színű, fűszerszemcsékkel tarkított lé van egybefőzve kb. 1 cm-es zöldségekkel (kockázott sárgarépa és petrezselyem), valamint eltérő nagyságú, egyenletes vastagságúra szaggatott fűszerszemcsés szürkésbarna májgaluskákkal. Tetején minimális zsiradék gyöngyözik.

Állomány:

Leve híganfolyó, a zöldségek puhára főttek, a galuskák jól átfőttek, nem szétmállók.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, gyengén fűszeres, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fekete bors
  • búzadara
  • csirkemáj
  • ételízesítő
  • karalábé
  • leveszöldség (mirelit)
  • majoranna
  • napraforgó étolaj
  • petrezselyemzöld
  • egész tojás
  • vöröshagyma
  • zeller (mirelit)

Paprikás burgonya füstölt kolbásszal (1,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-vöröses, tört burgonyás, paprikás, sűrű szaftban burgonyadarabok és karikára szelt kolbász van megfőzve. Felületén borsszemcsék és kevés zsiradék látható.

Állomány:

Az összetevők jól átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, kissé füstös, kevésbé harmonikus, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Füstös, fűszeres, hagymás-paprikás, kevésbé harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • füstölt parasztkolbász
  • fűszerpaprika
  • natúr lecsó (konzerv)
  • napraforgó étolaj
  • pirosarany
  • vöröshagyma

Csemege uborka (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes sötét olajzöld héjú, világoszöld belsejű, kb.8x2,5 cm-es nagyságú egész uborka.

Állomány:

Jellegzetes, ropogós az egész uborka.

Illat:

Savanyú uborkára jellemző, ecetes, minden idegenszagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kevésbé édeskés, inkább savanyú, minden idegen íztől mentes.

Kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1 cm vastagságú és kb. 13x8 cm nagyságú, szabadon vetett vekni alakú kenyérből szelt kenyérszelet. Héja aranysárgára sütött, fényes, tiszta, bélzete egyenletes nyersfehér.

Állomány:

Egyenletesen lazított, friss érzetű, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • korpás kenyér

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >