null Tolna megye-19.számú vizsgálat-Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde, Mesevár Óvoda Tagintézménye

Tolna megye-19.számú vizsgálat-Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde, Mesevár Óvoda Tagintézménye

Tolna megye-19.számú vizsgálat-Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde, Mesevár Óvoda Tagintézménye

19.számú vizsgálat - Mintavétel helye (Tálalókonyha)

Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde, Mesevár Óvoda Tagintézménye (7025 Bölcske, Paksi út 21.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü:   Zöldborsó leves, Gyros csirke, főtt rizs, gyros mártás, Mandarin

 

Mintavétel ideje: 2015.12.02.

Napi adag: 84 adag/ebéd

Főzőkonyha: Horváth Győző (élelmiszer vállalkozó)

 (7025 Bölcske, Paksi út 18.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (250 ml/adag):

Külső megjelenés:

Paprikától enyhén pirosasra színezett, opálos lében, nagyszemű zöldborsó, eperlevél tészta, sárgarépakockák és zöldpetrezselyem-darabkák vannak egybefőzve.

Tetejét kevés mennyiségű apró zsiradékcsepp díszíti. Összetevői jellegzetes színűek.

Állomány:

A lé hígan folyó, a sárgarépa és a tészta rugalmas, nem túlfőtt, a zöldborsó között néhány szem kissé keményebb.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellemes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

 

Gyros csirke, főtt rizs, gyros mártás (300g/adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretűre darabolt csirkehús darabok arányos mennyiségű, barnás-pirosas színű, fűszerekkel tarkított szószban. Tetején arányos mennyiségű zsiradék látható.

A főtt rizs jellegzetes törtfehér, laza csomókba összeállt, kevés zöldfűszer-darabkával vegyes. Felülete zsiradéktól enyhén fénylő.

A mártás fehéres szószban elkevert, tépett zöld jégsaláta leveleket, apró zöldhagyma szeletkéket, élénkpiros paprika-szeletkéket, zöldfűszer- és kapordarabkákat tartalmaz.

Állomány:

A csirkehús omlósra puhult, a rizs laza csomókba állt, kellően puha, nem száraz, a mártás csomómentes, közepesen sűrűn folyó. A kellő arányban tálalt zöldségdarabok roppanóak, frissek.

Illat:

Összetevőkre jellemző, pörköltes, savanykás, joghurtos, hagymás, kellemes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Összetevőire jellemző, kellemes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

 

Mandarin: (2 db/adag)

Külső megjelenés:

Két darab ép, nem sérült, érett kerekded, kb. 5 és 6 cm nagyságú mandarin.

Állomány:

Könnyen hámozható, kellően lédús.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés-savanykás, minden idegen íztől mentes.

                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsó leves

Kézi tarhonya

Zöldborsó (mirelit)

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Vöröshagyma

Zellergumó

Petrezselyemzöld

Csemege Fűszerpaprika

Kristálycukor

Fekete őrölt bors

Étolaj

 

Gyros csirke

Csirkemell

Fokhagyma granulátum

Rozmaring

Oregánó

Csemege fűszerpaprika

Étolaj

Grillfűszer

Finomliszt

 

Főtt rizs

Rizs

Étolaj

 

Gyros mártás

Kefír

Tejföl

Kápia paprika

Vöröshagyma

Jégsaláta

Fokhagyma granulátum

Szárított kapor

Kígyóuborka

Újhagyma

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >