null Somogy megye- 13. vizsgálat - Balatonföldvár - Balatonföldvár Iskola tálalókonyha

Somogy megye- 13. vizsgálat - Balatonföldvár - Balatonföldvár Iskola tálalókonyha

Somogy megye- 13. vizsgálat - Balatonföldvár - Balatonföldvár Iskola tálalókonyha

13. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Balatonföldvár Iskola tálalókonyha (8623 Balatonföldvár, Kőröshegyi u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Csontleves cérnametélttel, Zöldbabfőzelék, Sertéspörkölt

Mintavétel ideje: 2014. április 29.

Napi adag: 458 adag/ebéd

Főzőkonyha: Balatonföldvári Többcélú Kistérségi társulás (8623 Balatonföldvár, Gábor Áron u. 1.) 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű lében félbe vágott sárgarépa, törtfehér színű cérnametélt, apró, zöld növényi darabok. Felületén apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé kissé opálos, a sárgarépa kellően puha, a cérnametélt kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes, kellően sós, zöldséges. A sárgarépa édeskés ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fokhagyma,
  • friss petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • delikát
  • húsos csont
  • egész fekete bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • babérlevél
  • cérnametélt

Zöldbabfőzelék (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos narancssárga színű főzelékalapban közel azonos hosszúságú zöldbab darabok, piros fűszerszemcsék, fehér apró cseppek láthatók.

Állomány:

Kissé híg, a zöldbab jól átfőtt, nem szálkás.

Illat:

Kellemesen savanykás, zöldbab illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén savanykás, a zöldbab íze jól érződik. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tejföl 12 %
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • zöldbab
  • étolaj
  • liszt
  • delikát
  • pirospaprika
  • tej 1,5 %
  • tejszín

Sertéspörkölt (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Barna színű alapban eltérő méretűre vágott, barna színű húskockák, paprika és paradicsom darabkák, fekete fűszer szemcsék.

Állomány:

A pörkölt alap a jellegzetesnél kissé hígabb, a húskockák puhák, nem rágósak.

Illat:

Kellemes, harmonikus, fűszeres, paprikás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően fűszeres és sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertés lapocka
  • lecsó
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • étolaj
  • kömény

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >