null Somogy megye- 1. vizsgálat - Siófok - Vak Bottyán Általános Iskola

Somogy megye- 1. vizsgálat - Siófok - Vak Bottyán Általános Iskola

Somogy megye- 1. vizsgálat - Siófok - Vak Bottyán Általános Iskola

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vak Bottyán Általános Iskola (Siófok, Március 15. park 2.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Alföldi gulyásleves, darás metélt, alma

Mintavétel ideje: 2013. május 6.

Napi adag: 438

Főzőkonyha: S Food Gastronomy Kft. Agro konyha (8600 Siófok, Baross Gábor utca 1.)


 

Részletes érzékszervi minősítés:

Alföldi gulyásleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

 Pirospaprikától színezett barnás-narancsos lében több, közel azonos méretű húskocka, néhány nagyobb krumplihasáb, csipetke, apró sárgarépa darabkák, fűszerszemcsék. Tetején zsírcseppek.

Állomány:

 A lé hígan folyó, krumpli és a sárgarépa puha, a galuska kissé túlfőtt, a hús kellően átfőtt, de néhány darab mócsingos.

Illat:

 Jellegzetes, tiszta, de kissé gyengébb intenzitású.

Íz:

 Termékre jellemző, kellően sós, tiszta.

Részletes összetétel:

  • bors
  • fűszerpaprika
  • tojás
  • búzaliszt BL55
  • sertéslapocka
  • napraforgóolaj
  • mirelit sárgarépa
  • burgonya
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • konzerv natúr lecsó (paradicsom, paprika, cukor, só)
  • mirelit gyökér
  • mirelit zeller
  • őrölt köménymag

Darás metélt (24 dkg + 4 dkg)

Külső megjelenés:

 Halványsárga hosszúmetélt enyhén pirított, fakódrapp grízzel.

Állomány:

 A tészta puha, rugalmas, néhány összetapadt szál látható. A dara nem eléggé pirított.

Illat:

 Termékre jellemző, de kissé gyenge.

Íz:

 Sótlan, aromaszegény, a kifőtt tészta íze dominál.

Részletes összetétel:

  • hosszúmetélt
  • porcukor
  • búzadara
  • napraforgóolaj

Szeder - málna extradzsem (2 dkg)

Külső megjelenés:

 Élénk, fényes, sötétbordó gyümölcsíz, felismerhető gyümölcsdarabokkal.

Állomány:

 A zselés rész puha, a gyümölcs egy része darabos, a magok ropogósak, kemények.

Illat:

 Savanykás-édeskés, gyengén jellegzetes.

Íz:

 Édes-savanykás, tiszta.

Részletes összetétel:

  • glükóz-fruktózszörp
  • szeder (40g/gyümölcs/100g)
  • málna (5 g gyümölcs/100 g)
  • kristálycukor
  • étkezési sav (citromsav)
  • zselésítő anyag (pektin)

Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >