Pest megye- 8. vizsgálat - Budakeszi - Széchenyi István Általános Iskola
Pest megye- 8. vizsgálat - Budakeszi - Széchenyi István Általános Iskola
8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Széchenyi István Általános Iskola (2092 Budakeszi, Knáb János u. 60.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Szárnyas raguleves, gránátos kocka, uborka, alma, kukoricáskenyér Mintavétel ideje: 2013. március 04. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft., Erdő befejező konyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Szárnyas raguleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától színezett barnás-narancsos lében zöldségkockák, különböző méretű csirkehús darabok, sok kiskocka tészta, kevés zöldfűszerfoszlány, valamint fekete borsszemcsék. Tetején zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé opálos, hígan folyó, de a sok tésztától sűrű a leves. A hús puha, csak néhány zúzadarabka rágós kissé. A tészta és a zöldségek puhák, túlfőttek. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, gyenge, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, kevésbé fűszeres, kevésbé harmonikus. |
Gránátos kocka (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fodros nagykocka tészta pirospaprikától narancsszínűre színezett tört burgonyába forgatva. Hagymadarabok és kisebb nem pépesített burgonyadarabkák láthatók. |
Állomány: |
A tészta túlfőtt, kissé ragacsos. A krumpli puha, püré állagú. |
Illat: |
Vöröshagyma illata dominál, nem kellően harmonikus. |
Íz: |
Gyengén fűszerezett, kissé sótlan, aromaszegény. Nem kellően harmonikus. |
Uborka (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 10 cm hosszú, 2 cm átmérőjű, jellegzetes olajzöld színű uborka. |
Állomány: |
Kívül ropogós, a közepe puha, nem jól érlelt. |
Illat: |
Erősen savanyú, nem harmonikus. |
Íz: |
Egyszerre erősen savanyú és túl édes. Nem harmonikus, nem kellemes. Édesítőszer íze kiérződik. |
Alma (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
Piros-sárgás színű, kissé cirmos egész alma. A magház mellett kezdődő rothadás, felületén 2-3 apró ütődés nyomai láthatók. |
Állomány: |
Kevésbé lédús, kissé kásás. A héja kemény. |
Illat: |
Termékre jellemző, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Édeskés, kevésbé savanykás, a héja kissé kesernyés. |