null Nógrád megye- 9. számú vizsgálat-GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem

Nógrád megye- 9. számú vizsgálat-GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem

Nógrád megye- 9. számú vizsgálat-GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem

9. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem (2660 Balassagyarmat, Bajcsy Zs. út 14.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Brokkoli krémleves, tarhonyás hús, uborkasaláta

 

Mintavétel ideje: 2015.10.01.

Napi adag: 1035 adag/ebéd

Főzőkonyha: GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem (2660 Balassagyarmat, Bajcsy Zs. út 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Brokkoli krémleves, 3 dl/adag

 

Külső megjelenés:

Sárgászöld színű, átlátszatlan lében sötétebb zöld brokkoli szemcsék, néhány brokkoli szár, kevés eperlevél tészta. Tetején zöld olajcseppek, néhány apró tejfölpötty.

Állomány:

Krémleveshez képest hígan folyó, a kevés brokkoli torzsa és az eperlevél tészta puha.

Illat:

Brokkoli levesre jellemző, de kevésbé intenzív, idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegzetes, de a brokkoli íz kevésbé intenzív, enyhe glutamátos utóíz érezhető.

 

Tarhonyás hús (6 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Fekete fűszerszemcsével tarkított, eltérő színűre pirított, halvány drapptól-sötétebb barnáig terjedő színárnyalatú gépi tarhonya, néhány, kisebb-nagyobb kockára vágott sertéshússal. Néhány, lecsóból származó paprika- és paradicsomhéj látható. A hús jól tisztított, zsírfoszlányoktól mentes.

Állomány:

A tarhonya kellően átfőtt, részben pergős, de több, kisebb-nagyobb, kézzel könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Kissé száraz. A hús rugalmasan puha, rágási maradék nincs.

Illat:

A tarhonya jellegzetes gabona illata dominál, enyhén olajos illattal. Kevésbé intenzív, kevésbé fűszeres.

Íz:

A tarhonya első kóstolásra kissé olajos érzetet keltő, majd elfogyasztást követően mégis kissé száraz. Enyhén fűszeres, a bors íze érezhető. A hús megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

Uborkasaláta, 8 dkg

 

Külső megjelenés:

 

Kb. 2 mm vastag hámozatlan uborkaszeletek halványzöld salátalével leöntve, fekete borssal megszórva.

Állomány:

Hersegően ropogós.

Illat:

Intenzív, ecetes, friss uborkára jellemző illatú.

Íz:

Jellegzetesen savanykás-édeskés, borsos utóízzel.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Brokkoli krémleves

brokkoli (mirelit)

liszt

tejföl

brokkoli krémleves alappor

olaj (rántáshoz)

bors

tészta

 

Tarhonyás hús

tarhonya

sertéshús

hagyma

olaj

lecsó (üveges)

bors

kömény

pirospaprika

 

Uborkasaláta

uborka

ecet (10%)

kristálycukor

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >