Nógrád megye- 9. számú vizsgálat-GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem
Nógrád megye- 9. számú vizsgálat-GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem
9. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem (2660 Balassagyarmat, Bajcsy Zs. út 14.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Brokkoli krémleves, tarhonyás hús, uborkasaláta
Mintavétel ideje: 2015.10.01. Napi adag: 1035 adag/ebéd Főzőkonyha: GAMESZ Központi konyha - tálaló étterem (2660 Balassagyarmat, Bajcsy Zs. út 14.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkoli krémleves, 3 dl/adag
Külső megjelenés: |
Sárgászöld színű, átlátszatlan lében sötétebb zöld brokkoli szemcsék, néhány brokkoli szár, kevés eperlevél tészta. Tetején zöld olajcseppek, néhány apró tejfölpötty. |
Állomány: |
Krémleveshez képest hígan folyó, a kevés brokkoli torzsa és az eperlevél tészta puha. |
Illat: |
Brokkoli levesre jellemző, de kevésbé intenzív, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, de a brokkoli íz kevésbé intenzív, enyhe glutamátos utóíz érezhető. |
Tarhonyás hús (6 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Fekete fűszerszemcsével tarkított, eltérő színűre pirított, halvány drapptól-sötétebb barnáig terjedő színárnyalatú gépi tarhonya, néhány, kisebb-nagyobb kockára vágott sertéshússal. Néhány, lecsóból származó paprika- és paradicsomhéj látható. A hús jól tisztított, zsírfoszlányoktól mentes. |
Állomány: |
A tarhonya kellően átfőtt, részben pergős, de több, kisebb-nagyobb, kézzel könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Kissé száraz. A hús rugalmasan puha, rágási maradék nincs. |
Illat: |
A tarhonya jellegzetes gabona illata dominál, enyhén olajos illattal. Kevésbé intenzív, kevésbé fűszeres. |
Íz: |
A tarhonya első kóstolásra kissé olajos érzetet keltő, majd elfogyasztást követően mégis kissé száraz. Enyhén fűszeres, a bors íze érezhető. A hús megfelelően fűszerezett. |
Uborkasaláta, 8 dkg
Külső megjelenés: |
Kb. 2 mm vastag hámozatlan uborkaszeletek halványzöld salátalével leöntve, fekete borssal megszórva. |
Állomány: |
Hersegően ropogós. |
Illat: |
Intenzív, ecetes, friss uborkára jellemző illatú. |
Íz: |
Jellegzetesen savanykás-édeskés, borsos utóízzel. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Brokkoli krémleves brokkoli (mirelit) liszt tejföl brokkoli krémleves alappor olaj (rántáshoz) só bors tészta
Tarhonyás hús tarhonya sertéshús hagyma olaj lecsó (üveges) só bors kömény pirospaprika
Uborkasaláta uborka ecet (10%) kristálycukor só |