Nógrád megye- 8. számú vizsgálat- Bátonyterenyei Kossuth Lajos Ált. Iskola
Nógrád megye- 8. számú vizsgálat- Bátonyterenyei Kossuth Lajos Ált. Iskola
8.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bátonyterenyei Kossuth Lajos Ált. Iskola (3078 Bátonyterenye, Jászai út 65.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Menü: Karfiolleves, Eszterházy tokány csőtésztával,
Mintavétel ideje: 2015.09.30. Napi adag: 835 adag/ebéd Főzőkonyha: TS Gastro Central Kft. Bartók Béla Ált. Iskola Főzőkonyha (3070 Bátonyterenye, Iskola út 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves, 3 dl/adag
Külső megjelenés: |
Drappos-fehér árnyalatú, híg krémlevesre emlékeztető, átlátszatlan lében szétmorzsálódott karfiol rózsa- és torzsa darabkák, zöldfűszer levélkék, ételízesítőből származó sárgarépa foszlányok és néhány törtfehér, kézi tarhonyára emlékeztető levesbetét. Alján borsszemcsék. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, sima, csomómentes. A karfiol szétesett, morzsálódott, a levesbetét szétfőtt. |
Illat: |
Karfiolra emlékeztető, de nem túl kellemes, nem harmonikus. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, az ételízesítő és a szétázott tészta íze dominál. Utóízben enyhén borsos íz érezhető. |
Eszterházy tokány (6 dkg/adag) csőtésztával (6dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Zöldes-sárga zavaros szaftban, rózsaszínű, különböző alakú és méretű csirkemell darabok, sárgarépa, fehérrépa, hagymacsíkok. Tetején sok, élénksárga olajcsepp. |
Állomány: |
A hús kellően átfőtt, rugalmasan puha. A zöldségek puhák, a szaft zavaros, híg, vízszerűen folyik. A tészta túlfőtt. |
Illat: |
A tokány mustáros, savanykás. Babérlevél illata is kiérződik. |
Íz: |
A tokány mustáros, savanykás, a sárgarépától kissé édeskés, nem teljesen harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Karfiolleves ételízesítő (delikát) fűszerpaprika, csemege karfiol, mirelit levestészta (18%) liszt só gyökérkocka (mirelit) petrezselyemzöld (mirelit) sárgarépa vöröshagyma zeller olaj (naprafogró) főzőföl
Eszterházy pulykaragu babérlevél liszt mustár sárgarépa só vöröshagyma bors, fehér őrölt gyökérkocka (mirelit) lecsóalap (mirelit) petrezselyemzöld (mirelit) olaj (napraforgó) citromlé tejföl (12%) csirkemell |