null Nógrád megye-13.számú vizsgálat-Fáy András Általános Iskola

Nógrád megye-13.számú vizsgálat-Fáy András Általános Iskola

Nógrád megye-13.számú vizsgálat-Fáy András Általános Iskola

13.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Fáy András Általános Iskola (3063 Jobbágyi, Iskola út 2-4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsóleves, Carbonara spagetti, Sajt, Alma, Kápia paprika

 

Mintavétel ideje: 2016.02.22.

Napi adag: 110 adag/ebéd

Főzőkonyha: Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha (3063 Jobbágyi, Lakótelep 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (2dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától sárgásbarnára színezett híg lében, eltérő alakú és méretű burgonya, karalábé, sárga és fehérrépa darabok, zöldborsó szemek, apró hagymakockák és zöldfűszer levél látható. Alján fűszerszemcsék, tetején narancsos-piros zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek puhák, a karalábé és a fehérrépa kisebb fás részeket tartalmaz. A zöldségek gondosan tisztítottak.

Illat:

 

Illatában a konzervzöldborsó és a zöldségek illata érezhető.

Íz:

Édeskés, gyengén fűszeres. A sok zöldség ellenére aromaszegény, jellegtelen, só hiányában az ízek nem érvényesülnek.

 

Carbonara (1,5dl/adag), spagetti (180g/adag) sajttal (12g/adag) és kápia paprikával (4g/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-drapp színű, fényes, olajos felületű, rövidre tördelt spagetti tészta. Drappos színű mártásban, apró, zöldszínű növényi darabok, eltérő méretű húskockák, aprított sonka, zöldfűszer levél és fekete fűszerszemcsék láthatók.

A reszelt sajt világossárga, a kápia paprika élénkpiros színű, apróra kockázott. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A tészta rugalmasan puha, nem túlfőtt, néhány szál összetapadt. A mártás kellően sűrű, sima. A hús puha, omlós, kellő gondossággal tisztított. A sajt jellegzetes, könnyen olvad. A paprika ropogós, friss.

Illat:

A spagetti tiszta gabonaillatú. A mártás savanykás, gyengén fűszeres, cukkini illata felismerhető. A paprika és a sajt jellegzetesen intenzívebb illatú. Összességében kellemes, harmonikus.

Íz:

A spagetti jellegzetes, tiszta. A mártás kellemesen fűszeres. Az összetevők íze intenzív, de harmonikusan kiegészítik egymást. Kellően aromás, tartalmas, ízletes.

 

 Alma (1db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 7 cm átmérőjű, sárga-piros cirmos alma. Felülete tiszta, sérüléstől, ütődéstől mentes.

Állomány:

Héja kissé vastag, kevésbé lédús, enyhén kásás.

Illat:

Savanykás, kellemesen aromás, tiszta.

Íz:

Savanykás, édeskés, kellően aromás, idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsó leves

Zöldborsó (mirelit)

Répa

Petrezselyem gyökér

Olaj

Karalábé

Vöröshagyma

Petrezselyem zöld

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Bors

Delikát (sómentes)

Burgonya

Szerecsendió

 

Carbonara mártás

Olaj

Petrezselyem zöld

Bors

Csirkemell filé

Sonka felvágott (füstölt)

Tej 1,5%

Liszt (teljes kiőrlésű)

Liszt BL55

Cukkini

Trappista sajt

Spagetti

Olaj

Spagetti

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >