null Nógrád megye-10 számú vizsgálat-Uzoni Péter Általános Iskola

Nógrád megye-10 számú vizsgálat-Uzoni Péter Általános Iskola

Nógrád megye-10 számú vizsgálat-Uzoni Péter Általános Iskola

10.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

 Uzoni Péter Általános Iskola (3100 Salgótarján, Nagymező út 5.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Csirke galuska leves, túrós táska, körte

 

Mintavétel ideje: 2015.10.19.

Napi adag: 176 adag/ebéd

Főzőkonyha: Arany János Ált. Iskola Főzőkonyha Sodexo Mo. Kft (3104 Salgótarján, Budapesti út 66.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Csirke galuska leves (3 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Halványsárga híg lében, zöldborsó, apró méretű sárgarépa, fehérrépa és zeller darabkák kockára vágva. Különböző nagyságú, drapp színű galuska, elvétve zöldfűszer levél foszlány látható. Alján fekete fűszerszemcse, tetején kevés, fakósárga zsíradékcsepp található.

Állomány:

Vízszerűen, hígan folyó, tiszta lében, puha, szájban elomló zöldségek, a borsó héja kemény, nehezebben rágható. A húsos galuska rugalmasan puha.

Illat:

Gyenge, aromaszegény, a zöldborsó és a zöldség illata enyhén érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A leves íze a viszonylag sok zöldség ellenére gyenge, alig érezhető. A húsos galuska fűszerszegény. Összhatása nem kellően harmonikus. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

Túrós táska (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletesen aranysárgára sült, matt felületű, jellegzetesen batyu formájú, leveles tésztából készült pékárú.

Állomány:

Külseje puha, bélzete közepesen lazított, levegős, lyukacsos szerkezetű, kisebb területen szalonnás, kissé nyers hatású. A túrós töltelék a bélzethez képest kevés, eloszlása egyenetlen.

Illat:

A tészta kissé jellegtelen, a túrós töltelék illata kellemes citromos, savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A tészta önmagában ízetlen. A töltelék jól ízesített, édeskés, savanykás, javít az ízhatáson. Idegen íztől mentes.

 

Gyümölcs (körte), 1db/adag

 

Külső megjelenés:

Zöld színű, több helyen barnás- foltos, éretlen hatású, egész körte. Felülete ép, ütődéstől mentes.

Állomány:

Éretlen, kemény, harsogóan ropogós. A gyümölcshús halvány, sárgás-fehér színű, nem lédús, héja rágós.

Illat:

Éretlen, jellegtelen, aromaszegény. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Íztelen, enyhén édeskés, éretlen gyümölcsre jellemzően aromaszegény.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csirke galuska leves

gyökér kocka, mirelit

zeller, mirelit

sárgarépa kocka, mirelit

hügli zöldségleves fűszerkeverék

só, jódozott

csirkemell filé

hagyma, vörös

olaj, napraforgó

szerecsendió, őrölt

bors, őrölt

paradicsom, sűrített

zöldborsó, mirelit

tojás

 

Túrós batyu

liszt

víz

túró

margarin

cukor

búzadara

élesztő

pudingport

sütőszer

rozsliszt, rozskovász

vaníliás cukor

citrom aroma

citromolaj, természetes


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >